πολιτιστική ατζέντα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα του Newsbomb.gr έχει από Iron Maiden μέχρι Amy Winehouse

Μουσική για όλα τα γούστα, παραστάσεις που θα μας κάνουν να γελάσουμε και καλλιτέχνες που προλαβαίνουμε να δούμε. 

Η καλύτερη tribute μπάντα των Iron Maiden έρχεται στην Αθήνα, έχοντας μαζί τον πρώην κιθαρίστα του θρυλικού γκρουπ. Την ίδια μέρα (13/04) ο Παύλος Παυλίδης δίνει μια sold out συναυλία στο Floyd, ενώ ο Φοίβος Δεληβοριάς θα βρίσκεται σε στο Κύτταρο για τις τελευταίες εμφανίσεις του χειμώνα. Οι φαν της Amy Winehouse θα τη δείτε να «ξαναζωντανεύει» από αυτή την Πέμπτη, στη μεγάλη οθόνη.

Μουσική

Παύλος Παυλίδης, Floyd Live Venue

Ο Παύλος Παυλίδης, μαζί με μια ανανεωμένη ομάδα μουσικών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Floyd Live Venue, το Σάββατο 13 Απριλίου, σε μια διαφορετική συναυλιακή εμπειρία από εκείνες που έχουμε συνηθίσει, με τη χρήση visuals να μας μεταφέρει σε ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό σύμπαν.

Αυτή η μοναδική βραδιά θα περιλαμβάνει τραγούδια απ’ όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη, μαζί με ολοκαίνουργιο υλικό που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη συναυλία σηματοδοτεί τη νέα συνάντησή του με τον σκηνοθέτη και visual artist, Βασίλη Κεχαγιά, ο οποίος στη δεκαετία του ’90 δημιούργησε τα video clips σε τραγούδια των Ξύλινων Σπαθιών, όπως τα "Ένα παράξενο τραγούδι", "Αρχίζω και θυμάμαι", "Πάρε με μαζί σου", "Grand Hotel".

Φοίβος Δεληβοριάς, Κύτταρο

Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο Κύτταρο γνώρισε τεράστια επιτυχία, ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό και αλλεπάλληλα sold out.

Η πρόσφατη παράταση και οι επιπλέον εμφανίσεις του δεν ήταν αρκετές και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν γρήγορα. Γι΄αυτό, ο Φοίβος και η μπάντα του ανακοινώνουν τέσσερεις ακόμη - και οριστικά τελευταίες παραστάσεις - τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Απριλίου: 20-21/4 και 27-28/4.

Maiden uniteD, An Club

Οι Maiden uniteD, η καλύτερη tribute μπάντα των Iron Maiden παγκοσμίως, που διασκευάζουν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο τους κλασικούς ύμνους των Maiden, θα βρεθούν για δύο συναυλίες στην Ελλάδα, στις 12 Απριλίου στο An Club στα Εξάρχεια και στις 13 Απριλίου στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη.

Αυτήν τη φορά, οι Maiden uniteD θα έχουν στη σύνθεσή τους τον έναν και μοναδικό, Dennis Stratton, που ήταν ο κιθαρίστας των Iron Maiden στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, το 1980.

Θέατρο

Όταν Πέθανα, Θέατρο Βέμπο

Ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεψε στο θέατρο Βέμπο, απ’ όπου ξεκίνησε, με την νέα του κωμωδία, «Όταν Πέθανα», σε κείμενο και σκηνοθεσία του ίδιου.

Μαζί του πρωταγωνιστεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που έρχεται για να λύσει τον χρησμό αυτής της μεταφυσικής κωμωδίας!

Μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, μια ταλαντούχα ομάδα
ηθοποιών με τους Μάνο Καζαμία, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Βασιλική Σουρρή, Μαρία-
Νεφέλη Χρονοπούλου, Φαίδρα Σκλήρη, Κωνσταντίνο Γιάννη, Λαζάρια Σαζεΐδου και Χρήστο Ντούλα. Έκπληξη ο stand up comedian Διονύσης Ατζαράκης στον πρώτο του ρόλο στο θέατρο, σ’ αυτόν του ψυχιάτρου. Πιάνο επί σκηνής παίζει ο Θανάσης Μάντζαρης.

Σταχτοπούτα, Christmas Theater

Η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα της «Σταχτοπούτας», του κοσμαγάπητου παραμυθιού του Σαρλ Περρώ που συγκινεί εδώ και δύο σχεδόν αιώνες το κοινό σε όλο τον κόσμο, ζωντανεύει στη σκηνή του Christmas Theater στις 13 και 14 Απριλίου.

Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και η απαράμιλλη τέχνη του κλασικού χορού θα μας παρασύρουν σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από τη «Σταχτοπούτα», το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων! Τα πλούσια σκηνικά, οι υποβλητικοί φωτισμοί, τα λαμπερά κοστούμια, οι εξαίρετοι σολίστ και το corps de ballet του Classical Ballet Of Eastern Europe συνθέτουν μια εντυπωσιακή παραγωγή, ένα αληθινό παραμυθένιο θέαμα που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους.

Σινεμά

Back to Black

Η εκπληκτική ιστορία της πρώιμης πορείας προς τη δόξα της Amy Winehouse και της δημιουργίας του του πρωτοποριακού της άλμπουμ, Back to Black.

Ειπωμένη από την οπτική της Amy και εμπνευσμένη από τους πολύ προσωπικούς της στίχους, η ταινία παρακολουθεί τη σπουδαία γυναίκα πίσω από το καλλιτεχνικό φαινόμενο και την ταραχώδη σχέση που βρίσκεται στον πυρήνα ενός από τα πιο θρυλικά μουσικά άλμπουμ στην ιστορία.

Η Μαρίσα Αμπέλα «ζωντανεύει» μοναδικά την Amy υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον.

Βιβλίο

Ο μικρός φίλος, Ντόνα Ταρτ

Από τη βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέα της «Καρδερίνας» έρχεται ένα απόλυτα καθηλωτικό μυθιστόρημα για την παιδική ηλικία, την αθωότητα και το κακό.

Στην πόλη Αλεξάνδρεια της Πολιτείας του Μισισίπι, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, ένα μικρό αγόρι, ο Ρόμπιν Κλιβ Ντιφρέσν, βρέθηκε απαγχονισμένο σε ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού του.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Δώδεκα χρόνια αργότερα, η δολοφονία του Ρόμπιν παραμένει ανεξιχνίαστη και η οικογένειά του εξακολουθεί να ζει χαμένη στην οδύνη.

Έτσι, η αδελφή του Ρόμπιν, η Χάριετ –ιδιαίτερα ευφυής, απόλυτα αποφασισμένη και επηρεασμένη σε υπερβολικό βαθμό από τη μυθοπλασία του Κίπλινγκ και του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον–, ξεκινά να ανακαλύψει τον δολοφόνο.

Έχοντας τη βοήθεια μόνο του Χίλι, του αγαπημένου της φίλου, περνά τα αυστηρά όρια που περιχαρακώνουν τις φυλές και τις κάστες της πόλης της και βυθίζεται στην ιστορία των απωλειών της οικογένειάς της.

Γεμάτος με ανατροπές και «έναν σφύζοντα και παθιασμένο ανθρωπισμό αντάξιο του Ντίκενς» (The New York Times Book Review), ο Μικρός φίλος είναι έργο αστείρευτης σαγήνης από μια συγγραφέα με καταπληκτικό ταλέντο.

Διαβάστε επίσης

Νικόλα Φραγκιουδάκη πιστεύεις στα ζώδια; Ο viral «αστρολόγος» του TikTok στο Newsbomb.gr

Σπύρος Γραμμένος: «Η μαμά μου με έμαθε να αγαπάω τις γυναίκες και με έκανε αυτό που είμαι»

Nτένις Στράτον: Ο πρώην κιθαρίστας των Iron Maiden απαντά - «Πολ Ντι Άνο ή Μπρους Ντίκινσον»;



Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ