ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρχεται νέα ταινία «The Blair Witch Project»

The Blair Witch Project
Το The Blair Witch Project είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες -ψυχολογικού- τρόμου στην ιστορία του σινεμά
Αρχείο Newsbomb.gr

Η ταινία «The Blair Witch Project» κατάφερε να τρομάξει μέχρι και τον μετρ του Τρόμου, Στίβεν Κινγκ

Πίσω στο... μακρινό (ή και όχι) 2022, σας ενημερώναμε ότι η Lionsgate ήθελε το 2024 να γιορτάσει θεαματικά την 25η επέτειο της πρώτης ταινίας του «The Blair Witch Project», με ένα νέο φιλμ.

Το 'πε και το 'κανε λοιπόν, καθώς όπως ανακοινώθηκε στο CinemaCon, την ετήσια εμπορική έκθεση κινηματογράφου που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Λας Βέγκας, αναμένεται νέα ταινία «Τhe Blair Witch Project».

Την ταινία θα αναλάβει ο Jason Blum της Blumhouse που είναι γνωστή για την χαμηλού προϋπολογισμού προσέγγισή της στον τρόμο και βρίσκεται πίσω από τα εντυπωσιακά franchise «Paranormal Activity» και «The Purge», καθώς και τα πιο πρόσφατα «M3GAN» και «Five Nights at Freddy's».

Θυμίζουμε ότι το αρχικό «Blair Witch Project» αν και με χαμηλό μπάτζετ, έγινε μια από τις πιο κερδοφόρες ταινίες όλων των εποχών, όπως δηλαδή και οι ταινίες της Blumhouse που έχουν αποφέρει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office — και αυτό χωρίς να ξοδέψει πολλά για το κόστος παραγωγής.

Λεπτομέρειες της πλοκής δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά ο πρόεδρος της Lionsgate Motion Picture Group, Adam Fogelson αποκάλυψε ότι πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο του franchise: «νέο όραμα για τον Blair Witch που θα επαναφέρει αυτό το κλασικό φιλμ τρόμου σε μια νέα γενιά».

Ο Jason Blum από την πλευρά του δήλωσε μεγάλος θαυμαστής του «The Blair Witch Project», το οποίο έφερε την ιδέα του τρόμου στο κοινό και έγινε «πραγματικό φαινόμενο της ποπ κουλτούρας». «Δεν νομίζω ότι θα είχε υπάρξει το Paranormal Activity αν δεν υπήρχε πρώτα ένα Blair Witch, οπότε είναι μια πραγματικά ξεχωριστή ευκαιρία και είμαι ενθουσιασμένος να δω πού θα οδηγήσει», συμπλήρωσε.

The Blair Witch Project

Tο The Blair Witch Project του 1999, με σκηνοθέτες τους Ντάνιελ Μάιρικ και Εντουάρντο Σάντσεζ, παραμένει μια από τις καλύτερες ταινίες του horror genre.

Στις 21 Οκτωβρίου 1994, τρεις νέοι κινηματογραφιστές, η Χέδερ Ντόναχιου, ο Τζόσουα Λέοναρντ και ο Μάικλ Γουίλιαμς περιπλανούνται στο δάσος Black Hills Woods, κοντά στο Μπέρκιτσβιλ του Μέριλαντ, για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη μαγεία και τον τοπικό μύθο, αυτόν του «The Blair Witch». Είναι η τελευταία φορά που κάποιος τους βλέπει ζωντανούς. Ένα χρόνο αργότερα έρχεται στο φως το φιλμ που τράβηξαν...

Η ταινία γυρίστηκε με φορητές κάμερες 16mm που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι ηθοποιοί. Για τον λόγο αυτό αρκετοί θεατές που παρακολούθησαν την ταινία στα σινεμά ένιωσαν ναυτία εξαιτίας της αστάθειας της κάμερας. Οι γρήγορες και συνεχείς κινούμενες εικόνες και περιστροφές, ανακάτεψαν το στομάχι πολλών θεατών και εύκολα μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια...

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φιλμ είχε μόλις 35 σελίδες σενάριο και δόθηκε στους ηθοποιούς λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων. Έτσι, οι περισσότεροι διάλογοι ήταν αυτοσχεδιασμός, ενώ και η πλοκή ήταν άγνωστη στους ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί ότι οι οκτώ ημέρες των γυρισμάτων ήταν ένας πραγματικός τρόμος ακόμα και για τους ίδιους.

Αν και το ανεξάρτητο φιλμ είχε μπάτζετ μόλις 60.000 δολάρια, πέτυχε να σαρώσει το παγκόσμιο box office με έσοδα που αγγίζουν τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Ελληνικό box office: Kung Fu Panda, επιστροφή στη Μέση Γη και κολύμπι σε Άγρια Νερά

Netflix: Οι νέες σειρές και οι ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα

Ρενέ Ζελβέγκερ και Χιου Γκραντ ενώνονται ξανά για το ««Bridget Jones 4»