ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα ταινία με Καφετζόπουλο - Βαλαβανίδη: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος στη νέα ταινία «Δεξιώσεις»
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος στη νέα ταινία «Δεξιώσεις»

Η τανία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στα τέλη Δεκεμβρίου

O σκηνοθέτης Φίλιππος Τσίτος, μετά τον Άδικο Κόσμο και την Ακαδημία Πλάτωνος, μας συστήνει με την νέα του ταινία «Δεξιώσεις» τον Δήμο Περπατάρη: έναν άσημο αλλά ασυμβίβαστο δημοσιογράφο, σπεσιαλίστα στα αρχαιοελληνικά ρητά, ο οποίος αγωνίζεται να κρατήσει το σπίτι του και μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς να χάσει την εντιμότητά του - μέχρι που συναντά τους Δεξιωσάκηδες: Μια γελαστή παρέα χωρίς ηθικούς φραγμούς, οι οποία τρυπώνει σε δεξιώσεις για να φάει τσάμπα. Η παρακμιακή ξεγνοιασιά τους παρασύρει τον Περπατάρη, ο οποίος μαθητεύει στην ατιμία και θριαμβεύει στην συκοφαντία, μέχρι που φθάνει στα όριά του και πρέπει να διαλέξει πλευρά.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένονται να ολοκληρωθούν τέλη Ιουνίου. Είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Βουλγαρίας και Καναδά και θα προβληθεί στις αίθουσες τέλη Δεκεμβρίου 2024.

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Φίλιππος Τσίτος
Παραγωγοί: Γιώργος Κυριάκος, Κωστας Λαμπρόπουλος, Βασίλης Tζανίδης, Έφη Σκρομπόλα, Nikolay Mutaftchiev
Δ/νση Φωτογραφίας : Πολυδεύκης Κυρλίδης
Σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης
Κουστούμια: Geo Pavlov
Μοντάζ : Δημήτρης Πεπονής
Casting : Σταύρος Ράπτης
Ηθοποιοί : Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Σουξές, Μαρία Κατσανδρή, Χρήστος Βαλαβανίδης, Μαρία Καλλιμάνη
Παραγωγή : View Master Films
Συμπαραγωγή: Premier Studio (Βουλγαρία), Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ, Βουλγαρικό Κέντρο Κινηματογράφου, Mitos Productions (Καναδάς). Με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ

Λίγα Λόγια από τον Σκηνοθέτη

Πόση αξιοπρέπεια είσαι διατεθειμένος να χάσεις, προκειμένου να μην μείνεις νηστικός; Οι «Δεξιώσεις» διηγούνται με ανάλαφρο τρόπο έναν τραγελαφικό κόσμο, όπου η ανάγκη για φαγητό είναι σημαντικότερη από την αλήθεια, την ανεκτικότητα ή τον αλληλοσεβασμό. Άνεργοι πρώην δικαστικοί, πρώην φιλόλογοι, πρώην υπάλληλοι, πρώην οικονομολόγοι, μπαίνουν λαθραία σε δεξιώσεις για να φάνε τσάμπα. Δεν ντρέπονται όταν τους διώχνουν με τις κλωτσιές, δεν προσβάλλονται όταν τους προσβάλουν, δεν ζητούν τον σεβασμό κανενός και δεν σέβονται κανέναν.
Μέσα σε αυτόν τον καταρρέοντα κόσμο περιφέρεται ο Δήμος Περπατάρης: Οικονομικά κατεστραμμένος αλλά πάντα καλοντυμένος, ένας μοντέρνος Τσάρλι Τσάπλιν που προσπαθεί με συγκινητική αφέλεια, αφενός να σώσει ό,τι μπορεί από τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια του και αφετέρου να μην μείνει νηστικός.

Διαβάστε επίσης

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο αμερικανικό δίκτυο ABC - Όσα αποκάλυψε για το Maestro

Χάρρυ Κλυνν - Σαν σήμερα «έφυγε» από τη ζωή: Η ιστορία πίσω από διάσημο ψευδώνυμο

Rammstein - Επικό βίντεο με τον «Χλαπάτσα»: «Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε»