ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Life: Η αυτοβιογραφία του Κιθ Ρίτσαρντς στα ελληνικά

Life: Η αυτοβιογραφία του Κιθ Ρίτσαρντς στα ελληνικά

Το "Life", η αυτοβιογραφία του Κιθ Ρίτσαρντς σε μετάφραση Γιάννη Νένε θα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς "Λατέρνατιβ" που θα κυκλοφορήσει κάτω από τη στέγη των εκδόσεων Το Ροδακιό.

Η ζωή του Keith Richards, έτσι όπως ο ίδιος την διηγείται με τον πιο γλαφυρό, ειλικρινή και άμεσο τρόπο.

Ο κιθαρίστας των Rolling Stones, η ψυχή του μεγαλύτερου γκρουπ της ροκ, σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην ιστορία όχι μόνο του συγκροτήματος αλλά και ολόκληρης της μοντέρνας κουλτούρας.

Από τις λαϊκές γειτονιές του Λονδίνου στη σκηνή των mods, από τα μπλουζ στα καλλιτεχνικά κινήματα και στην μαζική υστερία των συναυλιών. Ναρκωτικά στους δρόμους της Ταγγέρης, πολυτελείς βίλες στη Νότια Γαλλία, μοντέλα και τυχοδιώκτες, θυελλώδεις έρωτες, ουσίες κρυμμένες μέσα σε λιμουζίνες, κυνηγητό, συλλήψεις, δίκες, εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μικ Τζάγκερ, η Μαριάν Φέηθφουλ, η Ανίτα Πάλενμπεργκ. Ταξίδια LSD με τον Τζον Λένον, σπασμένες χορδές κιθάρας, μύθοι και αλήθειες. Ξεκαρδιστικός, αληθινός, άγριος και τρυφερός. Ο άνθρωπος που σνίφαρε τη στάχτη του πατέρα του (ή όχι;), ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το "Satisfaction" την ώρα που κοιμότανε, ο άνθρωπος που πούλησε την ψυχή του όχι στον διάβολο, αλλά στο ροκ εν ρολ, σε ένα συναρπαστικό βιβλίο ζωής. Life.

«Ήταν πολύ καλή συναυλία. Δεν έμεινε ούτε μια θέση στεγνή στο θέατρο», όπως γράφει και ο ίδιος.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει με ένα πολύωρο event στο 6 D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8. Μοναστηράκι).