ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H επιστροφή των Rolling Stones!

H επιστροφή των Rolling Stones!

Κανονικά θα έπρεπε να είναι μια γιορτή που να κρατάει ολόκληρο το 2012. Το σπουδαιότερο συγκρότημα όλων των εποχών (από όσα βρίσκονται εν ενεργεία, έστω –μη μας επιτεθούν και οι fans των Beatles!) σβήνει φέτος 50 κεράκια και περνάει στην ιστορία και ως ένα από τα μακροβιότερα. Κι όμως, μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν σαν να μη γνώριζε κανείς τίποτε γι’ αυτήν την σημαντική επέτειο.

Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο

Ναι μεν τα μουσικά περιοδικά και sites δημοσίευαν εκτενή αφιερώματα, ανέκδοτες ιστορίες, λίστες με τα καλύτερα ή τα πιο υποτιμημένα ή τα πιο περίεργα τραγούδια των Rolling Stones, ιστορικές φωτογραφίες, αναμνήσεις από συναυλίες και όλα όσα χρειάζονται για να διατηρήσουν τη μνήμη των παλιών ζωντανή και να διδάξει στους νέους την ιστορίας μιας τόσο μεγάλης μπάντας, αλλά οι ίδιοι οι Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρόνι Γουντ και Τσάρλι Γουότς ήταν άφαντοι.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι έχουν να μπουν παρέα στο στούντιο σχεδόν επτά χρόνια, έκανε πολλούς να μιλάνε για την ουσιαστική διάσπαση του σχήματος, ασχέτως αν τίποτε δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Φαίνεται, όμως, πως οι Stones είχαν κρατήσει όλες τις ειδήσεις για να τις ανακοινώσουν μαζεμένες το φθινόπωρο.

Νωρίτερα, μέσα στον Αύγουστο, τους είχαν δει να βγαίνουν και οι τέσσερις από ένα στούντιο στο Παρίσι. Ξέραμε ήδη πως στις αρχές Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν μια συλλογή με τα καλύτερά τους κομμάτια και τον τίτλο «Grrr!», οπότε η υπόθεση ότι ξαναηχογραφούν μαζί έβαλε στο παιχνίδι και κάποια νέα τραγούδια. Όπερ και εγένετο. Την περασμένη εβδομάδα, το BBC Radio 2 μετέδωσε το νέο τους single με τον τίτλο «Doom and Gloom», που θα υπάρχει μαζί με τα παλιά του χιτ στην συλλογή του Νοεμβρίου, ενώ ανακοινώθηκε ότι έχουν γράψει κι ένα ακόμη καινούργιο κομμάτι. (Το «Doom and Gloom», πάντως, είναι μάλλον βαρετό).

Αλλά τα πιο σημαντικά νέα ήταν αυτά που μάθαμε στην αρχή αυτής της περασμένης εβδομάδας από τον λογαριασμό των Rolling Stones στο Twitter. Όχι μόνο παραμένουν ενωμένοι, αλλά και ενεργοί! Ανακοίνωσαν 4 συναυλίες, 2 στο Λονδίνο και 2 στο Νιου Τζέρσεϊ και μάλιστα έδωσαν στην δημοσιότητα και μια φωτογραφία με την playlist που προβάρουν.

Και πάνω που κανονίζαμε τα εισιτήρια μας για Λονδίνο, ξαφνικά την Πέμπτη, πάλι από το Twitter ανακοίνωσαν μια συναυλία – έκπληξη για την ίδια μέρα, στο Παρίσι. Μάλιστα, η τιμή ορίστηκε στα 15 ευρώ! Εννοείται ότι τα 700 εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα σε δευτερόλεπτα και όσοι βρέθηκαν εκεί ξετρελλάθηκαν. Η συναυλία – έκπληξη διήρκησε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά και ήταν μια συντομευμένη εκδοχή των όσων θα ακούσουν οι φίλοι των Stones στις 4 μεγάλες συναυλίες του χειμώνα. Αν και, όλοι ελπίζουμε ότι θα ανακοινωθούν κι άλλες εκπλήξεις μέχρι τότε.

Tα τραγούδια που καταφέραμε να διακρίνουμε στην δημοσιευμένη playlist, αυτά δηλαδή που θα αποτελέσουν το χειμερινό τους σόου, είναι τα εξής:

'She's So Cold'

'You Got Me Rocking'

'All Down The Line'

'Respectable'

'Tumbling Dice'

'Honky Tonk Woman'

'Beast Of Burden'

'Wild Horses'

'Can't Always Get'

'It's All Over Now'

'Lady Jane'

'Route 66'

'Little Red Rooster'

'Miss You'

'Not Fade Away'

'She's So Cold'

'Start Me'

'Sweet Virginia'

'Worried About You'

'Paint It Black'

'The Last Time'

'Ruby Tuesday'

'Midnight Rambler'

Δείτε και το βίντεο του “Doom and Gloom” που ακολουθεί

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Συναυλία-έκπληξη των Rolling Stones στο Παρίσι

Νέο άλμπουμ με τίτλο GRRR από τους Rolling Stones