ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο πρόεδρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου

Πέθανε ο πρόεδρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου

Ο πρόεδρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου (LSO), Κόλιν Ντέιβις, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, σε ηλικία 85 ετών.


Ο Ντέιβις είχε χαρακτηριστεί έξοχος ερμηνευτής του Μπερλιόζ και είχε τιμηθεί με πολλές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπως δύο βραβεία Γκράμι, το μετάλλιο της Βασιλικής Φιλαρμονικής Εταιρίας και το Βραβείο Gramophone.

Το 1980 έλαβε τον τίτλο του ιππότη.

Σε ανακοίνωσή της η συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου αποτίει φόρο τιμής στην «τεράστια συμβολή» του Ντέιβις στην βρετανική μουσική, προσθέτοντας ότι η μνήμη του θα συνοδεύεται από «απέραντη αγάπη και θαυμασμό».

«Ο Σερ Κόλιν διηύθυνε την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου για πρώτη φορά το 1959 και έγινε ο Βασικός Αρχιμουσικός της το 1995. Ήταν ο μακροβιότερος διευθυντής της, στην ιστορία της, και επικεφαλής της οικογένειας της LSO επί πολλά χρόνια. Η αίσθησή του στη μουσική και η ανθρωπιά του αγαπήθηκαν επίσης πολύ από μουσικούς και κοινό», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ο Κόλιν Ντέιβις είχε συνεργαστεί επίσης με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης, τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.