Ντοκουμέντα αδιαφορίας οδηγών σε δρόμους: Γυναίκα πλέκει εν ώρα οδήγησης

Άκρως επικίνδυνες και αδικαιολόγητες συμπεριφορές οδηγών… εν κινήσει 

Ντοκουμέντα αδιαφορίας οδηγών σε δρόμους: Γυναίκα πλέκει εν ώρα οδήγησης
2'

Απίστευτες είναι οι εικόνες που αντικρίζουν οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας που δείχνουν τόσο την άγνοια κινδύνου όσο και την αδιαφορία που επικρατεί παρά τους κινδύνους της οδήγησης που ελλοχεύουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα βίντεο που αποκάλυψε το Mega, από όχημα που κινείται επί της Πέτρου Ράλλη στη Νίκαια. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το ένα παιδί να κάθεται στο πίσω ανοιχτό παράθυρο και το δεύτερο να παραμένει όρθιο με το κεφάλι έξω από την ηλιοροφή, την ώρα μάλιστα που το όχημα κινείται.

Βέβαια για τα λάθη των μικρών παιδιών μπορεί να υπάρχουν τα ελαφρυντικά της ηλικίας και της άγνοιας κινδύνου, ωστόσο η αδιαφορία των συνοδών τους είναι αδικαιολόγητη.

Οι επικίνδυνες ωστόσο και αδικαιολόγητες οδηγικές συμπεριφορές, δεν σταματούν εδώ με τα πλάνα από τους δρόμους να προκαλούν ολοένα και περισσότερα έκπληξη. Χαρακτηριστική εικόνα είναι η εικόνα οδηγού που… πλέκει στα φανάρια που την έπιαναν!

Δείτε το βίντεο του Mega:

Σε άλλη περίπτωση σε δρόμο της Πεύκης, με ένα παιδί να έχει βγάλει τα χέρια και το κεφάλι του από το παράθυρο, την ώρα που το αυτοκίνητο συνεχίζει την πορεία του.

Όπως λέει ο οδηγός, που τράβηξε το βίντεο και εκείνη την ώρα ακολουθούσε, στις στροφές ο κίνδυνος για το παιδί ήταν ακόμα μεγαλύτερος. «Το παιδί κρεμόταν απ΄έξω», τονίζει.

Παρά τα κορναρίσματα και τα νοήματα ορισμένων, η οδηγός δεν έδειχνε να καταλαβαίνει.

Στην πείπτωση του περιστατικού στην Πέτρου Ράλλη, συγγενής του οδηγού που έβαλε σε κίνδυνο τα μικρά παιδιά, ανέφερε ότι το έκανε επειδή του το ζήτησαν και δεν ήθελε να τα κακοκαρδίσει.

Εκτός όμως από τα πλάνα που δίνουν τροφή για έντονο προβληματισμό, υπάρχουν και άλλα που προκαλούν χαμόγελα, όπως αυτά στο ύψος της Βάρης.

«Είχε φανάρι και έπλεκε η κυρία. Πρώτη φορά το είδα και μου φάνηκε περίεργο. Πρέπει να έπλεκε στα τυφλά. Με το που άναψε φανάρι έφυγε», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Η οδηγός πλέκει όταν το αυτοκίνητό της είναι ακινητοποιημένο στο φανάρι. Με το που ανάβει το πράσινο παρατάει το βελονάκι στη θέση του συνοδηγού και συνεχίζει, με τα χέρια στο τιμόνι.

Από τη μια οι ασυνήθιστες, παράξενες και περίεργες εικόνες και από την άλλη τα λάθη παιδιών, που σε όλες τις περιπτώσεις συνοδεύονται από την προκλητική αδιαφορία των ατόμων που τα συνοδεύουν στα αυτοκίνητα. Κανείς τους δεν σκέφτεται πόσο μεγάλος είναι ο βαθμός της επικινδυνότητας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
12:18ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Δήλεσι

12:18ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Δήλεσι