ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο Σερζ Γκενσμπούργκ στο Θέατρο Βράχων

Αφιέρωμα στο Σερζ Γκενσμπούργκ στο Θέατρο Βράχων

«Η ασχήμια είναι κατά κάποιο τρόπο ανώτερη από την ομορφιά, γιατί διαρκεί περισσότερο..» έλεγε ο Σερζ Γκενσμπούργκ με διάθεση αυτοσαρκασμού για την εμφάνισή του.

Εσωστρεφής, περιθωριακός, σπάνιος καλλιτέχνης, ο σπουδαιότερος Γάλλος τραγουδοποιός των δεκαετιών του '60 και του '70, ο Γκενσμπούργκ έγινε διάσημος, τόσο για τη στάση ζωής του, τις εκκεντρικές επιλογές, το κυνικό του χιούμορ, όσο και για τη μουσική του.

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο ιερό τέρας της γαλλικής μουσικής σκηνής θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στις 28 Ιουνίου (στις 21.00). Εκεί, θα βρίσκεται και η αειθαλής μούσα του διάσημου συνθέτη Τζέιν Μπίρκιν για να παρουσιάσει τις πιο δυνατές στιγμές μιας ανεπανάληπτης καριέρας.

Ηθοποιός, τραγουδίστρια και πολυτάλαντη η Τζέιν Μπίρκιν ξεχώρισε δίπλα στον ανατρεπτικό συνθέτη και στιχουργό Σερζ Γκενσμπούργκ, του οποίου υπήρξε για πολλά χρόνια µούσα και σύντροφος. Επί σκηνής μαζί της, θα βρίσκονται και δύο σύγχρονοι εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής σκηνής, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν τον μύθο του Γάλλου τραγουδοποιού, συμπράττοντας σε τραγούδια του, όπως δεν έχουν ξανακουστεί.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.