ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πύργος: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Πύργος: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια και την έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου που τοποθετείται χρονικά στις αρχές Ιουλίου, ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες, καθώς τα πρώτα αρχαιολογικά εκθέματα μεταφέρθηκαν στους χώρους του. Μια ημέρα, που χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα σημαντική τόσο από τη Ζ’ ΕΠΚΑ όσο και από τη δημοτική αρχή Πύργου.

Η επιχείρηση μεταφοράς των πρώτων βαριών λίθινων αρχαίων, ξεκίνησε με ιδιαίτερη προσοχή και παρουσία της προϊσταμένης της Ζ’ ΕΠΚΑ κ. Γεωργίας Χαντζή και Αρχαιολόγων, νωρίς το πρωί από την Αρχαία Ολυμπία και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με την βοήθεια γερανού του Δήμου Πύργου.

Οι προετοιμασίες στους χώρους του νέου Μουσείου είναι πυρετώδεις καθώς σε αυτό έχουν ήδη τοποθετηθεί οι προθήκες ενώ στο υπόγειο του κτιρίου Αρχαιολόγοι της Ζ’ ΕΠΚΑ ήδη έχουν ξεκινήσει την ταξινόμηση των 1.250 περίπου ευρημάτων που θα εκτίθενται σε αυτό. Μάλιστα, βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της μεταφοράς αλλά και της τοποθέτησης στις προθήκες όλων των αρχαιοτήτων προκειμένου στις αρχές του Ιουλίου να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και η πρώτη πτέρυγα που θα αντιπροσωπεύει τους προϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους του Μουσείου να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό. Όπως αναφέρει το ilialive, όσον αφορά τη δεύτερη πτέρυγα που θα ανοίξει σε δεύτερο χρόνο, θα παρουσιάζει εκθέματα των ιστορικών χρόνων αλλά και της βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής.