ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

LOVE IN ATHENS FILM FESTIVAL: Οι νικητές της απονομής

LOVE IN ATHENS FILM FESTIVAL: Οι νικητές της απονομής

Το 1ο Love in Athens Film Festival συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό την Τρίτη 2 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και έδωσε ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Οι καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού του τμήματος βραβεύτηκαν μέσα σε μία ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και δημιουργικότητας, παρουσία της Αντιδημάρχου Αθηναίων και Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κυρίας Νέλλης Παπαχελά, του Προέδρου του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, κύριου Φίλιππου Λέντζα, στελεχών της Nova και εκπροσώπων του τομέα επικοινωνίας και οπτικοακουστικών μέσων. Μέγας χορηγός του Love in Athens Film Festival ήταν τα Novacinema, τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας στην Ελλάδα που εδώ και 13 χρόνια υποστηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 110 συμπαραγωγές.

Το Love in Athens Film Festival φιλοξένησε 11 ταινίες μικρού μήκους - η καθεμία από τις οποίες αποτελεί μία ξεχωριστή ιστορία για την Αθήνα και τους ανθρώπους της. Δύο από τις ταινίες τέθηκαν εκτός του διαγωνιστικού μέρους. Η κυρία Αγάπη Κεφαλογιάννη, Διευθύντρια Προγράμματος Nova, απένειμε το Novacinema Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, που συνοδεύτηκε από χρηματικό έπαθλο, στον Αλέξανδρο Σκούρα για την ταινία του, «Τρένα», ενώ ο κύριος Φίλιππος Λέντζας απένειμε το Μιχάλης Κακογιάννης Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στους σκηνοθέτες της ταινίας «Night Drives», Ρωμανό Αργυρόπουλο-Ιωάννου και Κωνσταντίνο Σταγκίκα.

Λίγο νωρίτερα, η δημοσιογράφος κυρία Πόπη Διαμαντάκου, εκπρόσωπος της κριτικής επιτροπής, απένειμε ειδική μνεία στην ηθοποιό Ιωάννα Τσιριγκούλη για την ιδιαίτερη ερμηνεία της στην ταινία «Στ’ Αλήθεια».

Η τελετή απονομής ολοκληρώθηκε με ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι Minor Project και το οποίο περιείχε διασκευές τραγουδιών από τον ελληνικό κινηματογράφο. Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όλες τις ταινίες στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στις 2 και 3 Ιουλίου.

Η πρωτοβουλία για το Love in Athens Film Festival ανήκει στην M media ΑΕ (Metropolis, Μstories, M Report, M.app), στο πλαίσιο των δράσεών της για τον σύγχρονο αστικό πολιτισμό και την πόλη. Το Love in Athens Film Festival τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την Feelgood Entertainment.