ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορηγός το "Newsbomb.gr" στο συνέδριο Φιλοσοφίας

Χορηγός το "Newsbomb.gr" στο συνέδριο Φιλοσοφίας

Από τις 4- 10 Αυγούστου θα τελεστεί το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Το ρόλο και τις ευθύνες της φιλοσοφίας και των φιλοσόφων σήμερα, καλείτε να σκιαγραφήσει το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με συμμετοχές από 105 χώρες. Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το "Newbomb.gr".

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθεί 4-10 Αυγούστου στον υπαίθριο χώρο της Φιλοσοφικής με κύριο θέμα «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής». Η διάλεξη – συζήτηση θα είναι μεταφρασμένη σε 7 γλώσσες ενώ θα υπάρχουν 75 κύκλοι συζητήσεων σε ποικίλα θέματα γύρω από το βασικό.

Τα συνέδρια πραγματοποιούνται κάθε πέντε χρόνια και είναι τιμή για την Ελλάδα να πραγματοποιείται ένα τέτοιο συνέδριο στη γενέτειρα του Αριστοτέλη και πολλών άλλων φιλοσόφων. Στο συνέδριο θα παρευρεθούν πάνω από 300 Κινέζοι και Ρώσοι ακαδημαϊκοί για πρώτη φορά.

Διαλέξεις θα παραδώσουν

Ο Λέκτωρ Εφαρμοσμένης Ηθικής κ. Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, τόνισε με ιδιαίτερη χαρά ότι «πετύχαμε το στοίχημα της πραγματοποίησης του συνεδρίου στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι η χώρα μας μπορεί να γίνει ο τόπος που ονειρευόμαστε αρκεί να θέσουμε στόχους και να τους υλοποιήσουμε.

Ο ομότιμος καθηγητής της φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Βουδούρης, δεν δίστασε να εκθέσει τους προβληματισμούς του. Ο κυριότερος αφορούσε στη δυσφήμιση της χώρας μας από το BBC, σχετικώς με την παραμονή των ξένων που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. Όμως τα θετικά επισκιάζουν ως είθισται το οτιδήποτε αρνητικό. Το πραγματικό στίγμα της Ελλάδας σκιαγράφησε ο κ. Βουδούρης λέγοντας ότι «είναι η πρώτη ένωση πολιτισμών και συγκεκριμένα του Ανατολικού με τον Δυτικό και αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι που θα γίνει στην Ελλάδα».

Εκτός από το συνέδριο, θα υπάρξουν και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Στον 6ο όροφο της Φιλοσοφικής, θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής σε συνεργασία με τις σχολές καλών τεχνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και εκθέματα από γκαλερί της Ευρώπης. Στο Ηρώδειο θα γίνει η μουσική έναρξη των εκδηλώσεων την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 20:30 το βράδυ. Επίσης ο πρύτανης κ. Χρήστος Πελεγρίνης θα μιλήσει για τον Άρθουρ Σοπενχάουερ.

  • Το newsbomb.gr, έχει αναλάβει τη χορηγία επικοινωνίας του συνεδρίου και θα παρουσιάζει καθημερινός τις σημαντικότερες ομιλίες και δραστηριότητες του.