ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θρίαμβος για την Ελλάδα στο 70ο Φεστιβάλ Βενετίας

Θρίαμβος για την Ελλάδα στο 70ο Φεστιβάλ Βενετίας

Τον Αργυρό Λέοντα απέσπασε ο Αλέξανδρος Αβρανάς στο Φεστιβάλ Βενετίας για το «Miss Violence», ενώ για την ίδια ταινία πήρε και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού ο Θέμης Πάνου.

Τον Χρυσό Λέοντα πήρε το ιταλικό «Sacro GRA» του Φραντσέσκο Ρόσι.

Υπενθυμίζεται πως το «Miss Violence» είχε ήδη πάρει την Παρασκευή τα βραβεία Arca CinemaGiovani και το βραβείο Fedeora.

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική φορά που ελληνική ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας.

Το «Miss Violence» έρχεται να δώσει - με τον καλύτερο τρόπο - συνέχεια στις ελληνικές βραβεύσεις που ξεκίνησαν με την βράβευση για γυναικείο ρόλο στην Αριάν Λαμπέντ στο «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη και το βραβείο σεναρίου που απέσπασαν οι «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου.

Το φιλμ, είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη. Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Μετά το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία θα προβληθεί και στο πλαίσιο του προγράμματος City to City κατά τη διάρκεια 38ου Φεστιβάλ του Τορόντο που φέτος είναι αφιερωμένο στην πόλη της Αθήνας.

Η υπόθεση της ταινίας:

Ένα 11χρονο κορίτσι-η Αγγελική- αυτοκτονεί την ημέρα των γενεθλίων της. Η οικογένειά της αντί να θρηνεί προσπαθεί να «ξεχάσει» και να συνεχίσει κανονικά την ζωή της. Όταν οι άνθρωποι από τις κοινωνικές υπηρεσίες επισκέπτονται το τακτοποιημένο σπίτι της οικογένειας αρχίζουν να αποκαλύπτονται φρικτά μυστικά για την διαβρωμένη οικογένεια στην οποία ο παππούς-τέρας ωθεί τα μέλη της οικογένειας σε παιδοφιλία και αιμομιξία, ενώ ο ίδιος εκδίδει τις δυο κόρες του.

Η σοκαριστική αυτή ιστορία αποτελεί την υπόθεση της ταινίας «Miss Violence (Δεσποινίς Βία)» του έλληνα σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά που διακρίθηκε στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ δίχασε κοινό και κριτικούς.

Παίζουν οι ηθοποιοί : Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Διαβάστε επίσης:

Συγχαρητήρια επιστολή του Παπούλια για την ταινία «Miss Violence»