ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Εχθρός Μου» ταξιδεύει στο Λονδίνο

«Ο Εχθρός Μου» ταξιδεύει στο Λονδίνο

«Ο Εχθρός Μου» ανάμεσα στις πιο συγκλονιστικές ταινίες της χρονιάς!


Μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρεμιέρα της ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, η νέα ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου καλείται να συναρπάσει το κοινό του Λονδίνου!

Ο πιο σημαντικός κινηματογραφικός θεσμός της Βρετανίας, αυτή τη στιγμή, το British Film Institute (BFI), ανακαλύπτει στον ελληνικό «Εχθρό Μου» μια συγκλονιστική κινηματογραφική πραγματικότητα και εντάσσει την ταινία στο περιβόητο τμήμα της "Thrill", στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, μετά την επιτυχημένη «Πίσω Πόρτα», επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την πιο δυνατή και αληθινή ταινία της καριέρας του. Σε μια ταινία σκληρή, όσο και η εποχή μας, ο σκηνοθέτης τοποθετεί σε πρώτο πλάνο, έναν αμετανόητα ιδεολόγο γεωπόνο, καταγράφοντας την χαμένη ισορροπία, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά, στην Ελλάδα του σήμερα. Οι φυσικοί χώροι της πόλης και η απροσποίητη δράση που προκύπτει αβίαστα, ακολουθώντας τους ρυθμούς της καθημερινότητας, δημιουργούν ένα ρεαλιστικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο αντανακλώνται τα πρόσωπα, τα μάτια και οι σιωπές των καθημερινών ανθρώπων γύρω μας.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης υποδύεται έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48άχρονο οικογενειάρχη Κώστα Στασινό, ο οποίος ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα. Η λεηλασία του σπιτιού τους από μια αδίστακτη συμμορία φέρνει τον ήρωά μας αντιμέτωπο με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ανθρώπων σε μια κοινωνία σε κρίση.

Η ταινία «Ο Εχθρός Μου» (The Enemy Within) αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τις 14 Νοεμβρίου 2013, σε διανομή της Odeon.

Δείτε το trailer της ταινίας: