ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι παραστάσεις της «Λίμνης των Κύκνων»

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι παραστάσεις της «Λίμνης των Κύκνων»

Με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα το κοινό επιβράβευσε τους συντελεστές της «Λίμνης των Κύκνων» στη χθεσινή, δεύτερη παράσταση της νέας αυτής παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι ερμηνείες των χορευτών της Λυρικής στη χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, διευθυντή του μπαλέτου της ΕΛΣ, έδωσαν στο κλασικό έργο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι μία άλλη, πιο σύγχρονη πνοή. Ακόμη και στις περιπτώσεις που οι ιδέες του Ρ. Τζανέλλα ήταν πιο... εκκεντρικές, το κοινό φάνηκε να τις αποδέχεται ευχάριστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Β' Πράξη του έργου, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τον Τζανέλλα να χορεύει τον πολωνέζικο χορό, αντικαθιστώντας χορευτή που ασθενούσε.

Ειδική μνεία αξίζει και στην ορχήστρα της ΕΛΣ, η οποία, υπό τον Ηλία Βουδούρη, απέδωσε με μεγάλη εκφραστικότητα το έργο.

Τέλος, τα κοστούμια της Σίλιας Κριθαριώτη κέρδισαν τις εντυπώσεις, ενώ οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου ολοκλήρωσαν το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Θα ακολουθήσουν πέντε ακόμα παραστάσεις της «Λίμνης των Κύκνων» στο Μέγαρο Μουσικής, στις 18, 19, 21, 22 και 23 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Η παράσταση «To Κλέφτικο» στο ΒΙΟS