ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι στην αφίσα του 67ου Φεστιβάλ Καννών

Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι στην αφίσα του 67ου Φεστιβάλ Καννών

Ενώ ο διευθυντής του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Τιερί Φρεμό, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες για το φετινό πρόγραμμα, δόθηκε στη δημοσιότητα η αφίσα του φετινού Φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 25 Μαΐου.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η αφίσα αποτελεί μία συγκεκριμένη αισθητική πρόταση συνδεδεμένη, συχνά, με ένα πρόσωπο - μύθο του σινεμά. Φέτος, είναι ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι σε μία σκηνή από την ταινία «8½» του Φεντερίκο Φελίνι. Η αφίσα είναι δημιουργία του Γάλλου σχεδιαστή Hervé Chigioni και του γραφίστα Gilles Frappier.

Το Φεστιβάλ Καννών, όπως αναφέρεται, αποτίει φόρο τιμής «στον κινηματογράφο που είναι ελεύθερος και ανοικτός στον κόσμο, αναγνωρίζοντας για μία ακόμη φορά την καλλιτεχνική σημασία του ιταλικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου μέσα από μία πρωταγωνιστική μορφή του».

Τα τελευταία χρόνια, αστέρες του κινηματογράφου, όπως η Τζόαν Γούντγουορντ, ο Πωλ Νιούμαν, η Μέριλιν Μονρόε, η Φαίη Ντάναγουέι και η Μόνικα Βίττι αποτέλεσαν «θέμα» της επίσημης αφίσας στο Φεστιβάλ Καννών. Ο τρόπος που ο Μαστρογιάννι «απλώνει το βλέμμα πάνω από τα μαύρα γυαλιά του, μας παρασύρει ακριβώς στο επίκεντρο μιας υπόσχεσης για παγκόσμια κινηματογραφική ευτυχία... Η ευτυχία του να μοιράζεσαι την εμπειρία του Φεστιβάλ Καννών», δήλωσε ο Hervé Chigioni.

Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης θα ανοίξει στις 14 Μαΐου με την ταινία «Grace of Monaco» στην οποία το ρόλο της λαμπερής πριγκίπισσας του Μονακό, Γκρέις Κέλι, που η ζωή της συγκινεί ακόμη αν και έχουν περάσει 32 χρόνια από τον θάνατό της, ενσαρκώνει η βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν.

Διαβάστε επίσης:

Τα αποτελέσματα των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου