ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ελληνική μουσική «ταξιδεύει» στην Ρώμη

Η ελληνική μουσική «ταξιδεύει» στην Ρώμη

Επ΄ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εκ περιτροπής προεδρίας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της έναρξης του ιταλικού εξαμήνου προεδρίας, η ελληνική πρεσβεία στην Ρώμη παρουσιάζει απόψε στο θέατρο Argentina της Αιώνιας Πόλης την συναυλία «Atene-Roma. Canzoni in viaggio» (Αθήνα- Ρώμη. Τραγούδια που ταξιδεύουν).

Η διεθνούς φήμης υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει, με την διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη, ιδιαίτερα γνωστά μουσικά κομμάτια σε σύνθεση των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Νίνο Ρότα καθώς και άλλα ελληνικά τραγούδια τα οποία έχουν μεταφρασθεί και ερμηνευθεί στα ιταλικά.

Ο μαέστρος Oρφανίδης θα διευθύνει την Orchestra Mobile, μια «κινητή μουσική ορχήστρα» η οποία δημιουργήθηκε το 2010 στο Βερολίνο. Αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία, με μέλη σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, από το Τελ Αβίβ, μέχρι την Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ και την ιταλική πρωτεύουσα.

Η βασική ιδέα και δομή στην οποία βασίζεται είναι να ταξιδεύουν μόνον οι σολίστες, ενώ σε ότι αφορά τους υπόλοιπους μουσικούς, δραστηριοποιούνται καλλιτέχνες-συνεργάτες οι οποίοι βρίσκονται στην κάθε χώρα όπου δίνονται οι συναυλίες.

Πρόσφατα, η Σόνια Θεοδωρίδου πρωταγωνίστησε σε πετυχημένο «χάπενινγκ» στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου , όπου εισήλθε ντυμένη Καρυάτιδα, για να ευαισθητοποιήσει την βρετανική κοινή γνώμη στο θέμα της επιστροφής των Ελγινείων.

«Για να τιμήσουμε και να προβάλουμε την χώρα μας κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε ήδη ταξιδέψει στην Βιέννη και στην Μπρατισλάβα, στην Σλοβακία. Είμαστε βέβαιοι ότι το μεσογειακό κοινό της Ρώμης, θα μας υποδεχθεί με μεγάλη, μοναδική ζεστασιά», δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η Ελληνίδα υψίφωνος.

Διαβάστε επίσης:

Όπερα αλά Γκρέκα στο Ολυμπιείον από την Εθνική Λυρική Σκηνή