ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ελληνικό συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί στο 35ο φεστιβάλ τζαζ του Μόντρεαλ

Το ελληνικό συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί στο 35ο φεστιβάλ τζαζ του Μόντρεαλ

Εκατό χιλιάδες άτομα πλημμύρισαν το Τετράγωνο των Θεαμάτων του Μοντρεάλ, όπου ξεκίνησε το 35ο φεστιβάλ τζαζ της πόλης, με εναρκτήρια συναυλία του μουσικού συγκροτήματος Woodkid.

Στο 35ο φεστιβάλ τζαζ του Μόντρεαλ, που ολοκληρώνει τον κύκλο του στις 6 Ιουλίου, συμμετέχουν μερικοί από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου, όπως οι Aretha Franklin, BB King, Alain Lefevre, Andrew Bird, Ambrose Akinmusire, Diana Krall. Ανάμεσα στα κονσέρτα, που απλώνονται στις 300 σκηνές του Μόντρεαλ είναι κι εκείνο του ελληνικού συγκροτήματος Ιμάμ Μπαϊλντί, το οποίο θα δώσει δύο διαδοχικές συναυλίες, αύριο Σάββατο βράδυ στις 8 και 10 στην μεγάλη ανοικτή σκηνή της Bell.

Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σε ανοικτή σκηνή του εν λόγω φεστιβάλ κάποιο ελληνικό μουσικό σχήμα. Οι Ιμάμ Μπαϊλντί, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, αναπαράγουν ήχους του ρεμπέτικου («ελληνικού μπλουζ» όπως χαρακτηρίζεται η εν λόγω μουσική) με λίγα «μπαχαρικά» από μοντέρνα μουσική.

Η εμφάνιση των Ιμάμ Μπαϊλντί αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο πλήθος Καναδών αλλά και Ελλήνων ομογενών, χρωματίζοντας στο φεστιβάλ τζαζ του Μόντρεαλ ελληνικούς ήχους.

Διαβάστε επίσης:

Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο