Αμφίπολη – Παλιαδέλη: «Η συζήτηση για την ταυτότητα του νεκρού θα κρατήσει χρόνια»

Newsbomb

Τη δική της άποψη σχετικά με την ταυτότητα του νεκρού και τη χρονολόγηση του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης κατέθεσε η αρχαιολόγος ΑΠΘ Χρυσούλα Παλιαδέλη.


«Κατανοώ το ενδιαφέρον του κόσμου, είμαστε αντιμέτωποι με ένα σπουδαίο μνημείο, το οποίο φυσικά δεν έχει αποκαλύψει τα μυστικά του», ανέφερε η κυρία Παλιαδέλη στην πρωινή εκπομπή του Ant1, και συνέχισε, «Η ανασκαφική ομάδα, φυσικά και ξέρει περισσότερα από εμάς, μπορεί να υπάρχει και μια μικρή απόσταση χρονική ανάμεσα σε αυτά που μαθαίνουμε, και σε αυτά που ανακαλύπτουν, αλλά καλύτερα να έχουμε περισσότερα στοιχεία για να κάνουμε εικασίες».

Η Χρυσούλα Παλιαδέλη, δεν δίστασε να εκφέρει την άποψη της και για τις τιμές των κτημάτων γύρω από τον τύμβο Καστά, «νομίζω στην Ελλάδα μπορούμε να το περιμένουμε αυτό, δεν μας ξαφνιάζει τίποτα».

«Δεν έχω καμία ερμηνεία για την ταυτότητα του νεκρού»

«Τα στοιχεία, όπως αγγεία, επιγραφές, νομίσματα θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε συμπεράσματα», δήλωσε η κυρία Παλιαδέλη λέγοντας ότι ακόμα και η χρονολόγηση των γλυπτών, δεν είναι αρκετή για να μας οδηγήσει στην ταύτιση του νεκρού με κάποιο πρόσωπο της αρχαιότητας.
Ενώ έκλεισε, λέγοντας ότι η ταυτότητα του νεκρού θα πάρει χρόνο για να αποκαλυφθεί.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Δια χειρός Δεινοκράτη το ταφικό μνημείο;

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved