ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Έλληνες» - Ο Μέγας Αλέξανδρος «ταξιδεύει» στις ΗΠΑ

«Οι Έλληνες» - Ο Μέγας Αλέξανδρος «ταξιδεύει» στις ΗΠΑ

Περισσότερα από πεντακόσια εκθέματα, της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας περιλαμβάνει η μεγάλη έκθεση με τίτλο "Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great" - «Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

«Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

Η έκθεση, που φέρει στον τίτλο της δύο εμβληματικά, παγκόσμιας απήχησης ονόματα, εντάσσεται στους στόχους της πολιτιστικής διπλωματίας της χώρας μας με επίκεντρο τις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εκθέματα θα επιστρέψουν στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2016.

Μεταξύ άλλων, το κοινό του Καναδά και των ΗΠΑ θα έχει τη δυνατότητα να δει το χρυσό στεφάνι μυρτιάς της Μήδας -της γυναίκας του Φιλίππου Β'- την περίφημη μαρμάρινη κεφαλή του Αλέξανδρου, την προτομή του Λεωνίδα κ.ά.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 στο Μουσείο Pointe-à-Callière, στο Μόντρεαλ (12 Δεκεμβρίου – 26 Απριλίου 2015), και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Ιστορίας του Καναδά στην Οττάβα (5 Ιουνίου 2015 – 12 Οκτωβρίου 2015). Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Field Museum στο Σικάγο (24 Νοεμβρίου 2015 – 10 Απριλίου 2016) και στο National Geographic στην Ουάσινγκτον (26 Μαΐου 2016 – 9 Οκτωβρίου 2016).

Oι Έλληνες ως μορφές που αποκαλύπτονται μέσα από τις ανασκαφές αποτελούν το βασικό θέμα της έκθεσης που καλύπτει τη χρονική περίοδο από την Εποχή του Λίθου ως την Ελληνιστική Περίοδο (6.000 π.Χ. έως 2ο αιώνα π.Χ.).

Σχετικές ειδήσεις