ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αιφνιδιαστική παραίτηση του γενικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής

Αιφνιδιαστική παραίτηση του γενικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής

Πλήθος ερωτημάτων εγείρει η αιφνιδιαστική παραίτηση του γενικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Γιώργου Δημαρά, λίγες ώρες πριν τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, ο Γιώργος Δημαράς υπέβαλε την παραίτηση του στο διοικητικό συμβούλιο του Μεγάρου, το απόγευμα της Πέμπτης (22/01/2015), επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρέη γενικού διευθυντή θα εκτελεί προσωρινά ο ίδιος ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος.

Θυμίζουμε ότι, πριν από λίγους μήνες, το Μέγαρο Μουσικής με ειδική τροπολογία που πέρασαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών κατάφερε να παγώσει τα χρέη του και να πάρει και φορολογική ενημερότητα!

Επίσης, θυμίζουμε ότι επειδή τα δάνεια του Μεγάρου (ύψους 229 εκατ. ευρώ) είχαν ληφθεί με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, με απόφαση των Γιάννη Στουρνάρα και Πάνου Παναγιωτόπουλου (που ήταν υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού αντίστοιχα) το κράτος είχε αναλάβει από εδώ και στο εξής την αποπληρωμή των δανείων για να μην κλείσει το ίδρυμα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση θα επανεξετάσει τόσο τον τρόπο με τον οποίο πήρε τα δάνεια το Μέγαρο Μουσικής, όσο και τις «αμαρτωλές» παραχωρήσεις που έκανε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προς το ίδρυμα και ότι θα στείλει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους.

Διαβάστε επίσης:

«Αμνηστία» για τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής μέχρι τον Αύγουστο

Θα πληρώσουμε και τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής;

Σχετικές ειδήσεις