ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόδρομος Κωσταράς: Ένας ανερχόμενος Chef (Photos)

Πρόδρομος Κωσταράς: Ένας ανερχόμενος Chef (Photos)

Μόλις στα 25 του χρόνια, ο Πρόδρομος έχει καταφέρει πολλά στο χώρο της μαγειρικής και σίγουρα το όνομα του θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον...

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πειραιά. Σπούδασε την μαγειρική τέχνη και την αρτοζαχαροπλαστική στην Ελλάδα και στην Επαγγελματική Σχολή Καλαμακίου (Ο.Α.Ε.Δ) πλήρως αναγνωρισμένη από το ICI (International Culinary Institute Switzerland).

Η επαγγελματική του εμπειρία ξεκίνησε στον όμιλο ξενοδοχείων της GRECOTEL Hotels & Resorts και για 2 συναπτά έτη οπού μεταπήδησε στην αλυσίδα ξενοδοχείων της Luxury Collection Hotels.

Έκτοτε ανέλαβε restaurant κυρίως με Ελληνική κουζίνα ως Chef αλλά και ξενοδοχεία ως Sous Chef.

Η πρώτη του επίσημη διάκριση ήρθε στον διαγωνισμό μαγειρικής στην έκθεση της HO.RE.CA. το 2010 όπου απέσπασε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την σχολή του, και επανέλαβε την διάκριση σε ατομικό πλέον επίπεδο την φετινή χρονιά στην ίδια έκθεση.

Από το 2012 βρίσκεται στο νησί της Κω, όπου εργάζεται την θερινή περίοδο σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και την χειμερινή περίοδο περιορίζεται σε επώνυμα μαγαζιά της πρωτεύουσας όπως ΤΟ ΚΑΝΤΑΡΙ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ, ΓΑΙΑ οπού επιμελείται το μενού και τις μπριγκάντες (brigade) αυτών.

Έχει εργαστεί στο πλευρό πολλών καταξιωμένων Chef όπως Δημήτρης Ρήγας Head chef της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου, Σωτήρης Φιλίππου συγγραφέα και Chef των εκδόσεων Μεσογειακά & Επώνυμα, Μιχάλης Ντουνέτας Executive chef του ομίλου Βλάσση Σταθοκωστόπουλου και εισηγητής του εκπαιδευτικού ομίλου LE MONDE, τα τελευταία χρόνια στηρίζει τον chef Αντώνη Μούσσα εισηγητή της Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ANKO Academy.

Την φετινή καλοκαιρινή σεζόν θα βρίσκεται στο Porto Platanias Beach Resort & Spa στη Κρήτη όπου θα δοκιμάσει να συνδυάσει την μεσογειακή gourmet με την Κρητική κουζίνα και τις πρώτες ύλες της.

Ο Πρόδρομος παράλληλα ανήκει στη ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ CHEFS CLUB.