ΚΟΣΜΟΣ

Αιθιοπία: Γυναίκα λέει ότι δεν έχει φάει ή πιει νερό εδώ και... 16 χρόνια – Είναι «έργο του Θεού»

Αιθιοπία: Γυναίκα λέει ότι δεν έχει φάει ή πιει νερό εδώ και... 16 χρόνια – Είναι «έργο του Θεού»
YouTube

Οι γιατροί που την εξέτασαν είπαν πως είναι καλά στην υγεία της

Σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αιθιοπίας ζει μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι δεν έχει φάει ή πιει τίποτα για περισσότερα από 16 χρόνια.

Η Muluwork Ambaw λέει ότι σταμάτησε ξαφνικά να χρειάζεται να φάει ή να πιει όταν ήταν 16 ετών και θυμάται καθαρά το τελευταίο πράγμα που έφαγε. Ήταν κόκκινες φακές. Ο youtuber, Drew Binsky ταξίδεψε στην Αιθιοπία για να συναντηθεί με τη Muluwork και να της κάνει μια απλή ερώτηση: «Είναι αλήθεια;» Τελικά βρήκε το χωριό της και παρατήρησε αμέσως ότι το σπίτι της βρίσκεται σε ένα συγκρότημα με ψηλούς τοίχους και είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά και ασφαλέστερο απ’ αυτά των γειτόνων της.

«Το να μπεις στο σαλόνι της Muluwork είναι σαν να μπαίνεις σ’ έναν άλλο κόσμο», λέει ο Drew. «Υπάρχουν αφίσες στους τοίχους και μια ποικιλία από αντίκες που μας κάνουν να νιώθουμε ότι έχουμε κολλήσει σε μια χρονοκάψουλα της παιδικής της ηλικίας».

Παρά το μέγεθος και την κομψότητα του σπιτιού της, η τουαλέτα είναι μια απλή τρύπα στο έδαφος. Η Muluwork λέει ότι δεν τη χρησιμοποιεί ποτέ, αλλά η κόρη της και η αδερφή της το κάνουν. Η Muluwork ξοδεύει μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου της στην κηπουρική καλλιεργώντας πολλά λαχανικά. Της αρέσει να μαγειρεύει, λέει, αλλά ποτέ δεν πεινάει η ίδια. Εξηγεί ότι η περίεργη 16χρονη νηστεία της ξεκίνησε ξαφνικά.

«Ζούσα με την οικογένειά μου και μου ζήτησαν να φάω πρωινό και να πάω σχολείο. Προσποιήθηκα ότι είχα ήδη φάει. Είχα χάσει την όρεξή μου για νερό ή για οποιοδήποτε φαγητό».

Η Muluwork έχει εξεταστεί από γιατρούς στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα. Μετά από τρία χρόνια δοκιμών, είπαν ότι ήταν σε τέλεια υγεία, αλλά παρατήρησαν ότι δεν υπήρχε τροφή, νερό ή απόβλητα στο πεπτικό της σύστημα – υποδηλώνοντας ότι δεν είχε «ανάγκη να ουρήσει ή να αφοδεύσει». Λέει ότι έχει δει επίσης γιατρούς στο Ντουμπάι και το Κατάρ που δοκίμασαν την ψυχική της υγεία, αλλά δεν βρήκαν τίποτα κακό μαζί της.

Όταν ήταν έγκυος, η Muluwork έλαβε εγχύσεις γλυκόζης για να βοηθήσει στη θρέψη του παιδιού που μεγάλωνε, ωστόσο στην πορεία η ίδια κρίθηκε ανίκανη να θηλάσει μετά τη γέννα.

Η ίδια πιστεύει ότι η ασυνήθιστη κατάστασή της είναι «το έργο του Θεού» και δεν ξέρει γιατί ξεκίνησε. Δεν πιστεύει ότι θα φάει ποτέ ξανά. Σε όσους λένε ότι είναι απατεώνας, λέει ότι πρέπει να έρθουν να μείνουν μαζί της και σύντομα θα δουν ότι δεν χρειάζεται να φάει ή να πιει.

*Με πληροφορίες από Daily Star