ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα για την «ΤρικαλART»

Πρεμιέρα για την «ΤρικαλART»

Ανοίγει σήμερα για όλους τους Τρικαλινούς και τους επισκέπτες, η «ΤρικαλART», η Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης του Δήμου Τρικκαίων. Μάλιστα σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, προστέθηκε ακόμη μια συναυλία που αυξάνει σε οκτώ τις ημέρες των εκδηλώσεων και σε δέκα, τις διαφορετικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση που προστέθηκε είναι η συναυλία ενός ακόμη τρικαλινού συγκροτήματος, με το όνομα «Προβαδούροι», οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις επιλογές και διασκευές τους την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στο πάρκο παλιών φυλακών.

Ο Δήμος Τρικκαίων επιχειρεί να προσδώσει νόημα στις έννοιες της προβολής και προώθησης της ντόπιας καλλιτεχνικής δημιουργίας. Δίνει τη ευκαιρία στους Τρικαλινούς καλλιτέχνες να εκφραστούν, προσφέρει δωρεάν καλλιτεχνικές αποδράσεις και απολαύσεις στους Τρικαλινούς πολίτες και διευρύνει το πεδίο ενασχόλησης των ερασιτεχνών δημιουργών, καθώς αυτοί πλέον γνωρίζουν ότι θα υπάρχει τρόπος έκφρασης των ανησυχιών τους.

Εκτός από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εβδομάδα «ΤρικαλART», ο Δήμος Τρικκαίων έχει θέσει υπό την αιγίδα του κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Έτσι, ολόκληρη την εβδομάδα, άλλες τέσσερις εκδηλώσεις συμπληρώνουν την κορύφωση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, πριν το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων που επίσης προσφέρει ο Δήμος Τρικκαίων.

Για σήμερα προβλέπονται δύο εκδηλώσεις:

Ώρα: 17.30- 23:00

Η 21η Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα skateboarding. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Γυμνασίου Τρικάλων και οι «Εθελοντές Skatepark», υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, γιορτάζουν αυτήν τη μέρα στο skatepark της πόλης διοργανώνοντας ένα πάρτι με πολύ πατίνι, ζωντανή μουσική, χορό, σπρέι, μπύρες, σουβλάκια. Σκοπός αυτού του πάρτι είναι η ενίσχυση των δράσεων για αναβάθμιση του πάρκου.

Ώρα: 20:00

ΜΕ αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, θα αρχίσει ο εορτασμός και η είσοδος την «ΤρίκαλART» με μια σύζευξη ήχων από φιλαρμονική και μουσικό συγκρότημα.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων με επικεφαλής τη μαέστρο Μαίρη Μητσοπούλου, θα παρουσιάσει ρεπερτόριο από κλασικά και σύγχρονα κομμάτια.

Στο δεύτερο μέρος, το τρικαλινό μουσικό συγκρότημα Trik Band θα δώσει την ευκαιρία στο μουσικόφιλο κοινό να ανακαλύψει και συγχρόνως να απολαύσει τις funk διασκευές που μαζί με τις έξυπνες επιλογές τους από κλασικά jazz standards δημιουργούν ένα πολύχρωμο ηχητικό μωσαϊκό. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Γιώργο Αγγελάκη Τρομπόνι, Κωνσταντίνο Λάμπα κιθάρα- μπάσο, Μιχάλη Γερομίχο τύμπανα, Αποστόλη Σπανό πλήκτρα και Νάγια Κουτή φωνητικά.

Οι Latin και swing αναφορές από την ελληνική και ξένη δισκογραφία της δεκαετίας του ‘50 αλλά και του ΄80, δίνουν ένα χρώμα νοσταλγίας, αλλά και μια διάθεση για ασυγκράτητο χορό, σημειώνεται από τη δημοτική Αρχή.