ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρίπολη: Οι νέοι της Αρκαδίας γλέντησαν παραδοσιακά τιμώντας τον Τσακώνικο χορό

Τρίπολη: Οι νέοι της Αρκαδίας γλέντησαν παραδοσιακά τιμώντας τον Τσακώνικο χορό

Πλημμύρισε η πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη από νέους, λάτρεις του παραδοσιακού χορού και της δημοτικής μουσικής το βράδυ της Δευτέρας (28/12), όπου χόρεψαν σε ρυθμούς Τσακώνικου, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Γιάννη Παυλόπουλου, σ' ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι.

Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας «Dance and Performing Arts Arcadia Group», με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης, στο πλαίσιο διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Το γλέντι οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με τη ευκαιρία της ένταξης του Τσακώνικου χορού στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε πρόσφατα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ντόπιοι και επισκέπτες της Τρίπολης κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους πιάστηκαν χέρι - χέρι και χόρεψαν το μεγάλο Τσακώνικο.

Στην Τρίπολη τιμούν την παράδοση και δραστηριοποιούνται πάρα πολλές σχολές και σωματεία εκμάθησης παραδοσιακών χορών, όπου από την προσχολική ηλικία εντάσσονται τα παιδιά και αρχίζουν να μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr