ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα αύριο(10/1) για το έργο «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ»

Πρεμιέρα αύριο(10/1) για το έργο «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ»

Η Εταιρία Θεάτρου Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει από τις 10/1 το έργο «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τσαλίκογλου.

Η θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία είναι της Γιούλης Ζήκου.

Η Μάρθα, η γυναίκα του Φρόυντ, επιστρέφει, σπάει τη σιωπή και αφηγείταιτην ιστορία της ζωής της. Είναι μια φανταστική κατάδυση στον ψυχικό κόσμο μιας γυναίκας για την οποία ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε. Πώς είναι η ζωή κοντά σε έναν άνθρωπο, που με το έργο του ανέτρεψε όλατα δεδομένα της ψυχικής μας ύπαρξης; Η Μάρθα Φρόυντ δεν είναι μόνο αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα έξι παιδιών, ζει και μια άλλη ζωή, που συνορεύειμε το όνειρο και τα σκοτεινά βάθη της επιθυμίας. «Ο έρωτας ή θα είναι ακραίος ήδε θα υπάρξει ποτέ», δηλώνει. Σκέψεις απαγορευμένες, ανατρεπτικές επιθυμίες, ξεδιάντροπες πράξεις, όλα επιτρέπονται. Είναι η ιστορία μιας παράφορα ερωτευμένης γυναίκας.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ :

Γιούλη Ζήκου : Μάρθα Φρόυντ

Πέτρος Αποστολόπουλος: Σίγκμουντ Φρόυντ

Μανώλης Γεραπετρίτης: Γιόζεφ Μπρόυερ-

Γιατρός-Άνδρας Αγησίλαος Σιούνας : Σεργκέι - Οιδίποδας

Ελένη Κερολάρη : Άννα Φρόυντ- Λου Σαλομέ-Γυναίκες

ΦΩΝΕΣ :

Φαίη Κοκκινοπούλου: Λου Σαλομέ - Ηθοποιός Ηλιάνα Παναγιωτούνη: Αμαλία Φρόυντ –Μίνα Μπέρνεϋς Πέτρος Αποστολόπουλος: Πατέρας Μάρθας Φρόυντ – Γυναίκα άρρωστη Γιάννης Μόρτζος: Αυτοκράτορα

Σχετικές ειδήσεις