ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρούλα Κοτσέτα

Ρούλα Κοτσέτα γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης.  Από το 1989 μέχρι σήμερα έχει καλύψει πολιτικό, επιχειρηματικό, δικαστικό, οικονομικό, ιατρικό, πολιτιστικό αλλά και ελεύθερο ρεπορτάζ.

Η δημοσιογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1987 από τα έντυπα του Ομίλου «Γραμμή» του Κοσκωτά. Εργάστηκε στην καθημερινή πολιτική εφημερίδα «24 ώρες» και στο περιοδικό ποικίλης ύλης «Ένα».

Παράλληλα, έκανε ελεύθερο οικονομικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Κέρδος».

Το 1989 πηγαίνει ως ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη, καλύπτοντας τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και θέματα της Ομογένειας.

Παράλληλα, εργάστηκε στην καθημερινή Ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα «Πρωινή» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ρεπόρτερς», ενώ έκανε παρουσίαση ειδήσεων και ρεπορτάζ στο Τηλεοπτικό κανάλι National Greek TV.

Ανταποκρίσεις έστελνε στην καθημερινή πολιτική εφημερίδα «Τα Νέα», στην καθημερινή πολιτική εφημερίδα «Επικαιρότητα» αλλά και σε διάφορα περιοδικά, όπως το life style περιοδικό «Down Town», το περιοδικό ποικίλης ύλης «Ταχυδρόμος», το οικονομικό περιοδικό «Greek Forum» κ.α.

Στη Νέα Υόρκη ήταν διαπιστευμένη δημοσιογράφος στον OHE.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 1998, άνοιξε το γραφείο της Ελληνοαμερικάνικης εφημερίδας «Πρωϊνή» στην Αθήνα, όπου αναλαμβάνει την αρχισυντάκτρια.

Με την επανακυκλοφορία της καθημερινής πολιτικής εφημερίδας «Βραδινή» εντάσσεται στο δυναμικό της, κάνοντας media/τηλεοπτικό ρεπορτάζ, έχοντας και στήλη γνώμης.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2000, επιστρέφει και στην καθημερινή Οικονομική εφημερίδα «Κέρδος» όπου κάνει πολιτιστικό και επιχειρηματικό Media ρεπορτάζ. To ίδιο διάστημα κάνει παρουσίαση μονόλεπτων ειδήσεων στο κανάλι «New Channel».

Από το 1998 – 2000 ήταν υπεύθυνη γραφείου τύπου των εταιρειών πληροφορικής «Isonet», «Itex» και «Globo Technologies».

Το 2001 γίνεται διευθύντρια σύνταξης στο μηνιαίο περιοδικό ιατρικής «ΒΙΟ».

Το 2007 αναλαμβάνει αρχισυνταξία στο οικονομικό site της εφημερίδας «Κέρδος» και έναν χρόνο μετά, αρχισυνταξία στο life style site «Gossip-Tv.gr».

Εργάστηκε από την πρώτη μέρα στον Όμιλο DPG Media Group, ενώ αργότερα ανέλαβε την αρχισυνταξία στο οικονομικό site «Newscode» και στο «Newsbomb».

Λίγο αργότερα, γίνεται διευθύντρια σύνταξης στο πολιτικό/ παραπολιτικό site «prionokordela.gr».

Σήμερα, εργάζεται στο newsbomb.gr καλύπτοντας τους τομείς του οικονομικού, αλλά και ελεύθερου ρεπορτάζ.

Η κυρία Κοτσέτα σπούδασε στο New York University (Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης) παραγωγή βίντεο και τηλεόραση (Media and TV production).

Είναι συγγραφέας του δίγλωσσου βιβλίου "Κυνηγώντας το Όνειρο"  (Chasing the dream). Εκδόσεις Αλεκτρύων.

Πρόκειται για μία έρευνα-ντοκουμέντο για την Ομογένεια της Νέας Υόρκης.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την έκδοση χαιρέτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Το βιβλίο βρίσκεται στην Βιβλιοθήκη της Βουλής, αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών (Τμήμα Απόδημου Ελληνισμού), ενώ έχει σταλεί στις ελληνικές έδρες σπουδών Πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ.

https://www.facebook.com/fidel.fidel.353

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER