ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη

Έκθεση πολιτικής  γελοιογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
«Με το Μ…πενάκι των γελοιογράφων» είναι ο τίτλος της ξεχωριστής έκθεσης που διοργανώνουν η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και το Μουσείο Μπενάκη...

«Με το Μ…πενάκι των γελοιογράφων» είναι ο τίτλος της ξεχωριστής έκθεσης που διοργανώνουν η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και το Μουσείο Μπενάκη στο αίθριο του κτιρίου της οδού Πειραιώς από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2011.

Για πρώτη φορά στο χώρο του Μουσείου πραγματοποιείται μια τέτοιου είδους έκθεση η οποία είναι ταυτόχρονα εικαστική αλλά και χιουμοριστική.

Σε μουσαμάδες πάνω σε ειδικούς ορθοστάτες θα είναι τυπωμένες οι γελοιογραφίες που σατιρίζουν την επικαιρότητα από τους 24 δημιουργούς που θα συμμετάσχουν.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 10:30 έως τις 13:30 οι γελοιογράφοι θα βρίσκονται στο αίθριο του Κτιρίου της Οδού Πειραιώς προκειμένου να γνωρίσουν τους επισκέπτες, να συζητήσουν σχετικά με τα σκίτσα της έκθεσης ενώ σκοπεύουν να σκιτσάρουν επί τόπου με τους φίλους που θα παρευρεθούν εκεί.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Συμμετέχουν οι: Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης (εφημ. Realnews), Γρηγοριάδης Κώστας (εφημ. Ριζοσπάστης), Ζάχαρης Πάνος/ Πάνος (εφημ. Το ποντίκι), Ζερβός Πέτρος (εφημ. Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία), Καλαιτζής Γιάννης (εφημ. Ελευθεροτυπία), Κουντούρης Μιχάλης (εφημ. Ελεύθερος Τύπος), Κυριακόπουλος Γιάννης /ΚΥΡ (εφημ. Το Βήμα), Μακρής Ηλίας (εφημ. Η Καθημερινή), Μαραγκός Πάνος (εφημ. Έθνος), Μητρόπουλος Βασίλης/ BAS, Μητρόπουλος Κώστας (εφημ. Τα Νέα), Ξένου Εφη (εφημ. Tο Βήμα, Τα Νέα), Παπαγεωργίου Βασίλης (εφημ. Ριζοσπάστης), Παυλίδης Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας (εφημ. Η Καθημερινή), Σχοινά Κατερίνα, SOLOUP (εφημ. Το ποντίκι), Σταυρόπουλος Στάθης/Στάθης (εφημ. Ελευθεροτυπία), Ταμπακέας Ηλίας (εφημ. Ελευθεροτυπία), Χαντζόπουλος Δημήτρης (εφημ. Τα Νέα), Μήλας Παναγιώτης (εφημ. Ναυτεμπορική), Δερβενιώτης Σπύρος (εφημ.free Sunday) και Τζαμπούρα Μαρία (εφημ. Πρώτο Θέμα.