ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«The Scarves»: Μετάξι και χρώματα - Η νέα πρωτότυπη έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη στην Πάρο

«The Scarves»: Μετάξι και χρώματα - Η νέα πρωτότυπη έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη στην Πάρο

Στο δηµοτικό χώρο «Άγιος Αθανάσιος», στη Νάουσα της Πάρου, ο Νεκτάριος Αποσπόρης επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, ξετυλίγοντας 30 µοναδικά τοπία του νου, ζωγραφισµένα σε µετάξι.

Κήποι της Μεσογείου, ασπρόµαυροι γοητευτικοί ίσκιοι, πολύχρωµα ιριδίζοντα ψάρια και πτερόεντα πουλιά, πλάθουν µια ανεξίτηλη, γοητευτική µυστική χώρα, ακολουθώντας την εικονοποιητική παράδοση των µεγάλων Ευρωπαίων ζωγράφων της Μεσογείου, συνοµιλούν αρµονικά µε κυανούς ερωτιδείς και άλλους ήρωες των ελληνικών µύθων.

image8

Δουλεύοντας µε ενδελέχεια και υποστηρίζοντας µε δεινή σχεδιαστική δεξιότητα κάθε διαφορετικό θεµατικό στοιχείο που αποτελεί µέρος της τελικής σύνθεσης, ο Νεκτάριος Αποσπόρης δηµιουργεί µαγικές συλλεκτικές επιφάνειες από µετάξι που µπορούν µε την ίδια ευχέρεια να φορεθούν, ή να παρουσιαστούν ως αυτοτελής επιτοίχια σύνθεση.

20046328 10213654775107579 6589453431762590874 n

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Νεκτάριος Αποσπόρης γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Έλληνα και µητέρα Γαλλίδα και φοίτησε στο «ÉCOLE NATIONALE SUPÉRIEURE DES BEAUX-ARTS PARIS».

Από το 2011 έως και σήµερα έχει παρουσιάσει 10 ατοµικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κάποιες από τις σηµαντικότερες στην Galerie Neuf, της πόλης Nancy Lorraine στη Γαλλία υπό την αιγίδα του γαλλικού κράτους, στο Βουλευτικό Ναυπλίου καθώς και στις Δηµοτικές Πινακοθήκες Μυκόνου, Πειραιά και Κορίνθου, υπό την αιγίδα της Unesco σε επιµέλεια Ίρις Κρητικού.

Ταυτόχρονα έχει συµµετάσχει και σε 16 οµαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Λονδίνο. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Γερµανία, Σουηδία, Γαλλία, Λονδίνο, Ηνωµένες Πολιτείες, Γουαδελούπη, Μαρτινίκη, Ντουµπάι, Σαουδική Αραβία καθώς και στη Δηµοτική Πινακοθήκη Κορίνθου.

Αίθουσα Τέχνης: «Άγιος Αθανάσιος», Νάουσα Πάρος

Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 14:00, 19:00 – 23:00

Διάρκεια: 21 – 30 Ιουλίου 2017

Επιµέλεια Ίρις Κρητικού

www.nektariosaposporis.com

Σχετικές ειδήσεις