SEX

Tο μέγεθος... μετρήθηκε!

Tο μέγεθος... μετρήθηκε!

Πρόκειται για μια από τις βασικότερες υπαρξιακές ανησυχίες των ανδρών. Το μέγεθος μετράει; Είναι ευμεγέθες; (εντάξει αποκλείεται να χρησιμοποιείτε αυτή τη λέξη, αλλά αυτή είναι η απορία).

Η επιστήμη λοιπόν έχει επιτέλους την απάντηση. Το ανδρικό μόριο όταν βρίσκεται σε στύση έχει κατά μέσο όρο μήκος 13.12 εκατοστά. Η βρετανική έρευνα του King's College συγκέντρωσε στοιχεία από όλες τις δημοσιευμένες μελέτες που μπόρεσε να εντοπίσει και στις οποίες είχαν καταγραφεί μετρήσεις τέτοιου είδους.

Το δείγμα των 15.521 ανδρών κάθε φυλής και κάθε ηλικίας είναι αν μη τι άλλο αντιπροσωπευτικό. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, το μέσο μήκος του χαλαρού χωρίς στύση πέους είναι 9,16 εκατοστά. Στους 100 άνδρες μόνο οι πέντε έχουν πέος άνω των 16 εκατοστών, ενώ επίσης μόνο οι πέντε έχουν πέος μικρότερο των δέκα εκατοστών.

Δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους και σε άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος ή το βάρος. Το μόνο σίγουρο, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι αν ένας άνδρας έχει μεγάλο πέος, θα φοράει και μεγάλο νούμερο παπούτσι (αλλά δεν ισχύει κατ’ ανάγκη το αντίθετο). Όπως αναφέρει η έρευνα μόνο οι μισοί άνδρες (το 55%) είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του γεννητικού οργάνου τους και «ελπίζουμε ότι τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν τους γιατρούς να διαβεβαιώσουν την μεγάλη πλειονότητα των ανδρών πως το μέγεθος του πέους τους βρίσκεται εντός φυσιολογικών πλαισίων».

Το πρόβλημά σας βρίσκεται κατά βάση στο κεφάλι σας, καθώς όπως λέει η έρευνα «τείνετε να υποεκτιμάτε το μέγεθός του πέους σας, αφού έχετε διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με το μέγεθος του πέους των άλλων ανδρών».

Γι’ αυτό, εν μέρει, όπως τόνισαν οι επιστήμονες, φταίνε οι προσεκτικά επιλεγμένοι -και «προικισμένοι»- άνδρες που πρωταγωνιστούν στις πορνοταινίες. Για παράδειγμα, στην πραγματικότητα μόνο το 2% των ανδρών έχει πέος 18 εκατοστών, αλλά στα πορνοφίλμ το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Σχετικές ειδήσεις