SEX

Η συνήθεια του έρωτα που χτίζει μια σχέση

Η συνήθεια του έρωτα που χτίζει μια σχέση
Είναι τα μικρά πράγματα που λέτε σε συγκεκριμένες στιγμές στη σχέση σας, τα οποία καθορίζουν την ευτυχία και την υγεία της...

Είναι τα μικρά πράγματα που λέτε σε συγκεκριμένες στιγμές στη σχέση σας, τα οποία καθορίζουν την ευτυχία και την υγεία της συνύπαρξής σας με τον άλλον.

Η συνηθισμένη «σοφία» γύρω από τις σχέσεις των ζευγαριών, υπαγορεύει πως αν λέτε το σωστό πράγμα στις δύσκολες καταστάσεις που περνά ο σύντροφός σας, όπως μια απόλυση ή ο χαμός ενός αγαπημένου προσώπου, αυτή είναι η απόδειξη πως υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ σας. Αυτό όμως δεν είναι όλη η αλήθεια, απ' ότι φαίνεται.

Ερευνητές που μελέτησαν ποικίλες αντιδράσεις πολλών ζευγαριών μεταξύ τους, κατέληξαν πως τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι αυτά που ανταποκρίνονται θετικά στις επιτυχίες του συντρόφου τους. «Αυτός είναι ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας της τωρινής αλλά και μελλοντικής ικανοποίησης σε μια σχέση», λέει η Shelly Gable, καθηγήτρια ψυχολογίας στο University of California της Santa Barbara, η οποία ηγήθηκε της μελέτης.

Περισσότερα στο queen.gr