SOCIAL MEDIA

Χαμός στο Twitter για τα «έξυπνα» χταπόδια: Θα μας κόψουν και τα καλαμαράκια, ο στόχος είναι το ούζο

Χαμός στο Twitter για τα «έξυπνα» χταπόδια: Θα μας κόψουν και τα καλαμαράκια, ο στόχος είναι το ούζο
Γέμισε με… χταπόδια το Twitter
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Γέμισε με… χταπόδια το Twitter

Σε πρώτο θέμα συζήτησης στο Twitter έχουν εξελιχθεί εδώ και μερικά 24ωρα τα χταπόδια, το αν μπορούμε να τα τρώμε και το αν και κατά πόσο είναι έξυπνα και άρα απαγορεύεται η βρώση τους.

Απαρχή της μεγάλης διαδικτυακής συζήτησης για τα χταπόδια αποτέλεσε η δήλωση του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Αλεξάντερ Πέιν, στην Καθημερινή, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι Έλληνες τρώμε χταπόδι.

Το δεύτερο βήμα ήταν ένα άρθρο γνώμης στην ίδια εφημερίδα το οποίο υπέγραφε ο editorial director της διαΝΕΟσις, Θοδωρής Γεωργακόπουλος, ο οποίος έβαλε μια νέα διάσταση με το επιχείρημα ότι δεν τρώει χταπόδια επειδή «είναι πανέξυπνα».

Το τρίτο βήμα ήταν η αναδημοσίευση του άρθρου αυτού από τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων έβαλε «φωτιά» στο Twitter με τη δημιουργία «στρατοπέδων»: εκείνων που υπερασπίζονται τη βρώση χταποδιών, εκείνων που τάσσονται γενικά υπέρ της vegan διατροφής, εκείνων που βλέπουν πολιτικές κινήσεις πίσω από τη συζήτηση, εκείνων που υποστήριξαν ότι δεν μπορεί το κριτήριο να είναι το αν τα χταπόδια είναι έξυπνα.

Δείτε μερικά από τα τελευταία tweets για τα χταπόδια: