ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο μισός πλανήτης περιμένει τη συντριβή του Phobos-Grunt

Ο μισός πλανήτης περιμένει τη συντριβή του Phobos-Grunt

Στην Αργεντινή αναμένεται ότι θα «προσγειωθούν» σήμερα κάποια τμήματα του ρωσικού διαστημόπλοιου Phobos-Grunt, σύμφωνα με πηγή του ρωσικού διαστημικού τομέα.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα στις 12:30 GMT το Phobos-Grunt θα συντριβεί στη Γη στις 17:52 GMT, περίπου 120 χλμ. δυτικά της Αργεντινής πόλης του Ροζάριο» στο κέντρο της χώρας , 500 βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, είπε η ανώνυμη πηγή.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι οι εμπειρογνώμονες δεν θα μπορέσουν να δώσουν μια ακριβή τελική πρόβλεψη πριν από τις 17:00 GMT (19:00 ώρα Ελλάδας).

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos προσπάθησε πάντως να πει πού θα συντριβεί σήμερα στο γη το διαστημικό όχημα, ανακοινώνοντας ένα χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ωρών και μια γεωγραφική περιοχή που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Σε αυτό περιλαμβάνονται η Νότια Αμερική, η Καραϊβική, η Δυτική Αφρική, η Βόρεια Ευρώπη, ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, της Αυστραλίας και του Ατλαντικού και Ειρηνικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή του ρωσικού διαστημικού τομέα, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Itar-Tass, το Phobos-Grunt θα συντριβεί στην έρημο Γκόμπι της Κίνας στις 18:40 GMT.