ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Ανέβασε» αυτή την φωτογραφία - Χάλασαν όσα κινητά την αποθήκευσαν

«Ανέβασε» αυτή την φωτογραφία - Χάλασαν όσα κινητά την αποθήκευσαν

Τι είπε ο άνθρωπος που τράβηξε την φωτογραφία για το ατυχές περιστατικό...

Πόσες φορές δεν έχετε δει μια ωραία φωτογραφία στο διαδίκτυο και αποφασίζετε να την «κατεβάσετε» ώστε να την κάνετε φόντο; Πάρα πολλές!

Και το ίδιο έκαναν χιλιάδες χρήστες android με την φωτογραφία του Gaurav Agrawal, ο οποίος είναι επιστήμονας και ερασιτέχνης φωτογράφος. Αλλά όπως αποδείχτηκε έκαναν ένα τεράστιο σφάλμα που τους κόστισε όλα όσα είχαν αποθηκευμένα στο κινητό τους.

Οι χρήστες των android, ισχυρίζονται πως η πανέμορφη φωτογραφία με την λίμνη προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις οθόνες τους, ένα «glitch», δηλαδή μια ανωμαλία στα pixel, η οποία λυνόταν μόνο αν έκαναν στα κινητά τους επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Μιλώντας στο BBC, ο φωτογράφος δήλωσε άγνοια: «Δεν έκαναν τίποτα από πρόθεση. Είμαι πολύ στεναχωρημένος για ότι συνέβη σε όσους κατέβασαν την φωτογραφία. Είδα ένα μαγικό απόγευμα και το απαθανάτισα».

Τι προκάλεσε όμως τα προβλήματα; Η φωτογραφία τραβήχτηκε με φωτογραφική μηχανή Nikon και έγινε edit με το πρόγραμμα Lightroom. Τεχνικά εκεί δημιουργήθηκε ένα bug, καθώς το χρώμα που επέλεξε ο Agrawal δεν ήταν συμβατό με τα android!

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στο Glacier National Park της Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε στην παρακάτω gallery την φωτογραφία:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Τι ανέφερε ο 53χρονος - Τι βλέπουν οι Αρχές