ΕΛΛΑΔΑ

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Τι ανέφερε ο 53χρονος - Τι βλέπουν οι Αρχές

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Τι ανέφερε ο 53χρονος - Τι βλέπουν οι Αρχές
imerazante.gr

Σε συναγερμό είναι οι αρχές στη Ζάκυνθο, μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση εν ψυχρώ της νεαρής μητέρας - Ψάχνουν να βρουν τους δολοφόνους σε όλο το νησί

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης κατά της Ζωής βρίσκεται στο νησί της Ζακύνθου από το απόγευμα της Τρίτης 9 Ιουνίου, συμβάλλοντας στο έργο των τοπικών αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση του εγκλήματος που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και έγινε στον Άγιο Σώστη Λιθακιάς. Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, αλλά οι δράστες που εικάζεται πως παραμένουν στο νησί, ακόμη δεν έχουν βρεθεί.

Οι Αστυνομικοί αναζητούν τα ίχνη των δύο ανδρών, που έστησαν «καρτέρι» θανάτου στο ζευγάρι το μεσημέρι της Τρίτης, κόβοντας το νήμα της ζωής για την 37χρονη μητέρα 3 παιδιών και τραυματίζοντας σοβαρά τον 53χρονο.

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες του ermisnews.gr μεταφέρθηκε στην Πάτρα όπου νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας. Ο 53χρονος έδωσε μια πρώτη κατάθεση στην Αστυνομία, περιγράφοντας τα δευτερόλεπτα που οι δράστες, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του ίδιου και της συζύγου του. Ήταν την ώρα που οδηγούσε την μηχανή του, με την σύζυγό του ως συνοδηγό και κατευθύνονταν προς το σπίτι τους. Ο τραυματισμένος άνδρας μετά την επίθεση που δέχτηκε, κατάφερε να διαφύγει σε κοντινό σπίτι φιλικού του προσώπου, με τη βοήθεια του οποίου φαίνεται να κάλεσε ασθενοφόρο.

Σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη των ερευνών είναι υλικό που συγκεντρώθηκε από κάμερες στην γύρω περιοχή και από σημεία από όπου φαίνεται να πέρασαν οι δράστες. Το γεγονός όμως ότι φορούσαν κράνη, εμποδίζει την ταυτοποίησή τους, ενώ άφαντα παραμένουν και τα «ίχνη» της μηχανής τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πορεία που ακολούθησαν ήταν από τη Λιθακιά προς το Λαγανά και μετά προς το Καλαμάκι.

Συγκινεί η μητέρα της 37χρονης

Η μητέρα της 37χρονης δε μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν αναφέρετε στον άδικο χαμό της κόρης της και στα εγγονάκια της που έμειναν ορφανά.

«Ήταν ένας άγγελος, βοηθούσε τον κόσμο συνέχεια. Έξυπνη, καλό παιδί, ψυχούλα. Τρία παιδάκια αγάπη μου, θρήνος. Τα παιδιά ζητούν τη μανούλα τους. Το μάθανε σήμερα αγάπη μου… Μέσα στην αγκαλιά μου αγάπη μου τα παιδάκια», δήλωσε στο μιλώντας στο Star η μητέρα της άτυχης γυναίκας.

Η 47χρονη άφησε πίσω της τρία παιδάκια, τρεις ψυχούλες ορφανές από μάνα και με τον πατέρα τους τραυματισμένο στον Άγιο Ανδρέα της Πάτρας. Η μητέρα της 37χρονης θα μεγαλώσει τώρα τα εγγονάκια της ηλικίας 2,5, 10 και 12 ετών. Χθες πήγε στο νοσοκομείο και είδε τον γαμπρό της, ο οποίος διέφυγε τον κίνδυνο.

Σε ερώτηση για το αν οι δράστες της μαφιόζικης επίθεσης φορούσαν τελικά στολές αστυνομικών όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, η μητέρα της 27χρονης είπε πως, όπως της είπε ο γαμπρός της, «Στην αρχή δεν υποψιάστηκε, αλλά όταν είδε να βγάζουν όπλα έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, αλλά δυστυχώς... Ήμουν υπερήφανη και για τa δυο μου παιδιά, και για τον γαμπρό μου και για το κορίτσι μου. Ο γαμπρός μου είναι από τις καλύτερες οικογένειες της Ζακύνθου».

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες από 45αρι πιστόλι

Δύο δράστες έστησαν ενέδρα θανάτου στο ζευγάρι στην περιοχή του Αγίου Σώστη και πυροβόλησαν εν ψυχρώ την 37χρονη, ενώ βρισκόταν επάνω στη μηχανή που οδηγούσε ο 53χρονος.

Οι δολοφόνοι οδηγούσαν λευκή μηχανή. Ο άντρας κατάφερε τραυματισμένος να τους ξεφύγει. Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες από 45αρι πιστόλι, οι οποίοι στάλθηκαν για βαλλιστική εξέταση.

Στο παρελθόν του 53χρονου ψάχνει απαντήσεις η αστυνομία

Το ζευγάρι διατηρεί ξενοδοχεία στο νησί, ενώ έχει και ενοικιαζόμενο σκάφος. Ο 53χρονος άρχισε σιγά - σιγά να δίνει κάποια στοιχεία στην αστυνομία.

Οι αρχές ερευνούν το παρελθόν του επιχειρηματία και θεωρούν ότι κάπου εκεί κρύβεται το μυστικό της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε. Μάλιστα πριν από ένα χρόνο ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για την ληστεία σε βάρος του νυν δημάρχου Ζακύνθου, στην οποία καταδικάστηκαν ένας Αλβανός και ένας πρώην αστυνομικός.

Η ημερομηνία για την κηδεία της 37χρονης δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, καθώς ο επιχειρηματίας θέλει να βγει από το νοσοκομείο και να αποχαιρετήσει και εκείνος την αγαπημένη του σύζυγο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνωστισμός στην Υπηρεσία Ασύλου-Προειδοποίηση Γώγου: «Είναι επικίνδυνο»