ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προβλήματα σε Instagram και Facebook - Δεν «φορτώνουν» οι σελίδες

Προβλήματα σε Instagram και Facebook - Δεν «φορτώνουν» οι σελίδες

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας, Instagram, το βράδυ της Παρασκευής - Σφάλμα και στο Facebook

Ξανά προβλήματα για το Instagram το βράδυ της Παρασκευής, με τη ροή του δημοφιλούς μέσου να μην ανανεώνεται. Οι χρήστες που μπαίνουν από την Ελλάδα, βλέπουν στην αρχική τους σελίδα, όταν κάνουν refresh, το μήνυμα «η ροή δεν ανανεώθηκε». Το ίδιο συμβαίνει και με τα stories, όπως και με τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες.

Σύμφωνα με το downdetector.com, εκτός από το Instagram δυσκολίες αντιμετωπίζουν και Facebook, WhatsApp και Messenger.

Στο Facebook, προς το παρόν, πρόβλημα εντοπίζεται όταν κάποιος πατήσει να δει τις ειδοποιήσεις του, καθώς εμφανίζεται το εξής μήνυμα:

Τα νέα προβλήματα στις πλατφόρμες παρουσιάζονται μόλις τέσσερα 24ωρα μετά το black out των social media της Facebook. Για 7 ώρες όλες οι πλατφόρμες του τεχνολογικού κολοσσού (Instagram, WhatsApp, Facebook, Messenger) «έπεσαν» για ώρες, με την εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να χάνει δισεκατομμύρια.

Ποια ήταν η αιτία για το παγκόσμιο blackout

Από τις 18:30 της Δευτέρας (τοπική ώρα) η ναυαρχίδα των social media, Facebook κατέρρευσε συμπαρασύροντας μαζί και τις πλατφόρμες Instagram και Whatsapp, με το ιστορικό κρασάρισμα να έχει ως συνέπεια τεράστιες οικονομικές απώλειες για την εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οι μετοχές του οποίου παρουσίασαν κατακόρυφη πρώτη.

Το θρίλερ διήρκεσε πάνω από 6 ώρες, με τα κοινωνικά δίκτυα να επανέρχονται σταδιακά περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης Αμέσως μετά την αποκατάσταση του προβλήματος, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που χρησιμοποίησε το Twitter για να ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα της εταιρείας, θέλησε να απολογηθεί στους χρήστες για την πολύωρη ταλαιπωρία γράφοντας, «Facebook, Instagram, Whatsapp και Messenger, επανέρχονται online τώρα. Συγγνώμη για την σημερινή αναστάτωση. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε».

Αυτό που όλοι αναζητούσουν, ωστόσο, ήταν η αιτία του προβλήματος. Τα σενάρια έκαναν λόγο από το μεγαλύτερο χακάρισμα έως και τις αποκαλύψεις που έγιναν μια ημέρα νωρίτερα από την πρώην υπάλληλο της Facebook, Φράνσις Χόγκεν. Η 37χρονη εργαζόταν ως διευθύντρια προϊόντων στην ομάδα κατά της παραπληροφόρησης της εταιρίας και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS προχώρησε στην αποκάλυψη, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία γνώριζε πως είναι πιθανό το Instagram να προκαλέσει βλάβες στην ψυχική υγεία των εφήβων.

Οι μηχανικοί λογισμικού της εταιρείας απέδωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή τους το black out σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση. «Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Πολύζου: Συγκλονίζει η μαραθωνοδρόμος - «Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11»

Δημιουργεί κλίμα η Τουρκία: Ξαναβγάζει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

Κώστας Μπακογιάννης: «Ήμουν βαριά δυσλεκτικός, στην απελπισία της η μάνα μου…»