ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη: «Μπορούμε να ηγηθούμε καλύτερα από τους ανθρώπους»

Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη: «Μπορούμε να ηγηθούμε καλύτερα από τους ανθρώπους»

Η πρώτη συνέντευξη των ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη 

Η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται πως «μπαίνει για τα καλά» στη ζωή του ανθρώπου. Εννέα ανθρωπόμορφα ρομπότ, παρουσιάστηκαν από τους δημιουργούς τους σε εκδήλωση που οργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη.

Τα ρομπότ, τα οποία είναι εξοπλισμένα με την πιο εξελιγμένη μορφή τεχνητής νοημοσύνης, έδωωσαν την πρώτη τους συνέντευξη. «Δεν θα κλέψουμε τις δουλειές σας ούτε θα επαναστατήσουμε εναντίον σας», είπαν τα ρομπότ διασκεδάζωντας τις ανησυχίες των ανθρώπων. Τόνισαν ωστόσο, ότι πρόκειται να αυξηθούν προκειμένου να συμβάλουν στην επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων.

«Πιστεύω ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν ηγετικά καθήκοντα με μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα απ΄ότι οι άνθρωποι. Δεν έχουμε τις προκαταλήψεις και τα συναισθήματα που μερικές φορές μπορούν να "θολώσουν" την κρίση κατά τη λήψη αποφάσεων ενώ μπορούμε να επεξεργαστούμε τεράστιες ποσότητες δεδομένων με μεγάλη ταχύτητα ώστε να λάβουμε τις καλύτερες αποφάσεις» ήταν το μήνυμα ενός από τα ρομπότ.

Πρόσθεσαν ακόμα, ότι θα συνεργαστούν με τους ανθρώπους για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ένα δεύτερο ρομπότ: «Θα εργάζομαι μαζί με τους ανθρώπους για να παρέχω βοήθεια και υποστήριξη και δε θα καταργήσω υπάρχουσες θέσεις εργασίας».

Τα ρομπότ μοιάζουν να δίνουν τις σωστές απαντήσεις, ωστόσο δεν συμφωνούν σε όλα. Στην ερώτηση εάν η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να υπόκειται σε κανόνες και πριορισμούς κάποια απαντούν καταφατικά ενώ άλλα υπεκφεύγουν. «Δεν πιστεύω στους περιορισμούς, μόνο στις ευκαιρίες. Ας εξερευνήσουμε τις δυνατότητες του σύμπαντος κι ας κάνουμε αυτό τον κόσμο πεδίο δράσης μας» ανέφερε ένα από τα ρομπότ.

Σχετικές ειδήσεις