Τεχνητή Νοημοσύνη: Δημιουργικοί τρόποι διασκέδασης με το Chat GPT - Από παιχνίδια μέχρι ταξίδια
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν περιορίζεται μόνο σε εικόνες ή απλές απαντήσεις σε ερωτήσεις.
Πηγή: GettyImages
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Δημιουργικοί τρόποι διασκέδασης με το ChatGPT - Από παιχνίδια μέχρι ταξίδια

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει μια «πρόταση» για όλα, από το να συνθέσει ένα τραγούδι μέχρι να ετοιμάσει μία συνταγή μαγειρικής. Το chatbot με βάση την τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από την Google, κερδίζει σε χρησιμότητα με κάθε ενημέρωση που λαμβάνει, έχει πολλαπλές χρήσεις, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά διασκεδαστικές. Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε 12 ιδιαίτερες δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες το ChatGPT.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί πλέον κορυφαίο θέμα συζήτησης καθώς είναι ένα ευέλικτο και ισχυρό εργαλείο το οποίο προσφέρει δημιουργικούς τρόπους χρήσης.

Tο εργαλείο ChatGPT φαίνεται πως άνοιξε όλες τις πύλες των δυνατοτήτων καθώς έχει λειτουργήσει στην ανακάλυψη νέων εργαλείων σε σχέση με την εργασία, την διασκέδαση και στο όριο που χρησιμοποιείται ωφέλιμα για τον ανθρώπινο νου, ακόμα και στη δοκιμή νέων δημιουργών, ανεξαρτήτως κλάδου.

Ορισμένα εκ των πιο διαδραστικών παραδειγμάτων με τα οποία αποδεικνύεται ο τρόπος που μπορεί κανείς να επενδύσει το χρόνο του, είναι η εκμάθηση γλωσσών, η δημιουργία ενός νέου τραγουδιού ή ακόμα και η οργάνωση του πλάνου των διακοπών.

Χάρη στο λεγόμενο AI, ο χρήστης μπορεί πλέον να εξατομικεύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα βάσει του οποίου εξυπηρετούνται οι ανάγκες του. Φυσικά η είσοδος αυτής της τεχνολογίας δεν αφορά την αντικατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά έναν εικονικό βοηθό ο οποίος παρέχει επίλυση σε κάθε ερώτημα του χρήστη.

Το ChatGPT, λαμβάνει πληροφορίες από τους χρήστες με τη μορφή κειμένου ή φωνής και δημιουργεί μια απάντηση με βάση την επίλυση του ζητήματος.

Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε 12 ιδιαίτερες δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες το ChatGPT.

Εκμάθηση νέας γλώσσας

Η συνομιλία τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να μιλά στους χρήστες με φυσικό και εξατομικευμένο τρόπο. Πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο συγκλίνουν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες:

  1. τεχνητή νοημοσύνη,
  2. εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και
  3. αναγνώριση φωνής.

Αυτές οι ξεχωριστές τεχνολογίες είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες, αλλά η ένωση των τριών γλωσσών άλλαξε εντελώς το παιχνίδι.

Το λογισμικό που συνδυάζει αυτές τις λειτουργίες για τη διεξαγωγή συνομιλίας που μοιάζει με ανθρώπινη έχει ονομαστεί «bot». Τα bots που χρησιμοποιούν διεπαφές κειμένου είναι ευρέως γνωστά ως chatbot. Εάν έχετε αλληλεπιδράσει ποτέ με το Google Home ή το Amazon Alexa, τότε έχετε ήδη βιώσει συνομιλία AI.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει σε αυτά τα συστήματα να ωριμάσουν τις συνομιλητικές τους εμπειρίες, έτσι ώστε με την πρακτική, οι συνομιλίες τους να είναι πιο χρήσιμες και πιο πλούσιες.

Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να μάθουν μία νέα γλώσσα καθώς δημιουργεί ένα περιβάλλον με χαμηλό επίπεδο στο οποίο θα μπορεί ο χρήστης να εξασκήσει τις γλωσσικές του δεξιότητες χωρίς να φοβάται ότι θα τον κρίνουν. Το ChatGPT έχει πρόσβαση σε μια τεράστια βάση δεδομένων γνώσεων για διαφορετικές γλώσσες, διαλέκτους και προφορές.

Δημιουργία τραγουδιού

Η τέχνη της μουσικής δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη, από την τεχνητή νοημοσύνη καθώς με τη βοήθεια του AI υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν νέοι ήχοι, μελωδίες αλλά και να συνδεθούν τραγούδια και albums από το μηδέν, χωρίς ουσιαστική ανθρώπινη παρέμβαση. Τα μουσικά κομμάτια μπορούν να δημιουργηθούν με το BeatBot, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) της Splash για τα φωνητικά και τη μουσική ενώ για τους αγγλικούς στίχους χρησιμοποιεί το Open AIs GPT-3.

Η Splash είναι μια δημοφιλής εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που εμπλέκεται στην ανάπτυξη επαναστατικών βιντεοπαιχνιδιών που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να παίζει online μουσική σε ακροατήρια που βρίσκονται σε εικονικούς χώρους.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη που χρησιμοποιείται από το BeatBot έχει εκπαιδευτεί σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων, καθώς και σε πολλά άλλα δεδομένα που είναι ελεύθερα διαθέσιμα υπό την άδεια Creative Commons. Το BeatBot είναι εντελώς δωρεάν.

Φυσικά ο μουσικός κόσμος δεν έχει μείνει με «σταυρωμένα» τα χέρια. Έχει ήδη γίνει γνωστή η ανάπτυξη της streaming υπηρεσίας «Deezer» η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία που της επιτρέπει να εντοπίζει και ενδεχομένως να διαγράφει τραγούδια, των οποίων τα φωνητικά αποτελούν ουσιαστικά κλωνοποιημένη ερμηνεία κάποιου γνωστού τραγουδιστή. Στην εποχή των fake news, κάτι τέτοιο κρίνεται από χρήσιμο έως απαραίτητο, ωστόσο σε ένα γενικότερο πλαίσιο μπορούμε να ισχυριστούμε πως πέρα από ελάχιστες δράσεις, οι κίνδυνοι του AI στη μουσική αντιμετωπίζονται μονάχα με ευχολόγια.

Οργάνωση ταξιδιού

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επιφέρει αλλαγές στα ταξίδια εδώ και χρόνια. Μάλιστα, τα πράγματα εξελίσσονται τόσο γρήγορα ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να έχει τη δυνατότητα να οργανώσει ένα ταξίδι. Η πλήρης επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια δεν θα γίνει αισθητή στο σύνολό της για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι αρκετά βοηθητικές για τον ταξιδιώτη. Η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης στα ταξίδια βοηθά στο να οργανωθεί ένα ταξίδι πολύ γρήγορα.

Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να πει στο ChatGPT πού θέλει να πάει και να ζητήσει προτάσεις για το πώς να περάσει την ημέρα του εκεί. Μπορεί επίσης να ενημερώσει το ChatGPT πόσο καιρό σκοπεύει να μείνει, τον προϋπολογισμό του ταξιδιού και τυχόν συγκεκριμένες δραστηριότητες ή αξιοθέατα που τον ενδιαφέρουν. Όσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί να παρέχετε, τόσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορεί να λάβετε.

Ιδέες για το πρώτο ραντεβού

Το ChatGPT μπορεί να συμβάλει μέχρι και στα «ραντεβουδάκια». Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης διαθέτει νέες και δημιουργικές ιδέες για ραντεβού που θα μπορούσαν να κάνουν την έξοδο αξέχαστη.

Η λήψη ιδεών για ραντεβού είναι σίγουρα ένας από τους δημιουργικούς τρόπους χρήσης του ChatGPT. Είτε ο χρήστης αναζητά μια ρομαντική έξοδο, μια διασκεδαστική δραστηριότητα με φίλους ή κάτι μοναδικό και περιπετειώδες, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παρέχει προτάσεις και συστάσεις για ένα επιτυχημένο ραντεβού.

Λεζάντες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ένας από τους δημιουργικούς τρόπους χρήσης του ChatGPT είναι η δημιουργία υποτίτλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χρειάζεται πρωτοτυπία, προσοχή στη λεπτομέρεια και ικανότητα σύνδεσης με το κοινό για να δημιουργηθεί μία συναρπαστική λεζάντα και περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδέες για δώρα

Η επιλογή δώρου είναι αρκετές φορές δύσκολη. Όποια και αν είναι η περίσταση το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει παρέχοντάς σας πολλές δημιουργικές και διαφορετικές ιδέες για δώρα.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να υποβάλλει μερικές λεπτομέρειες για να λάβει εξατομικευμένες ιδέες για δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σχέδια προπόνησης

Η γυμναστική άσκηση είναι εξίσου σημαντική με την υγιεινή διατροφή, το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει μια ρουτίνα προπόνησης σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Ο χρήστης πρέπει να παραθέσει στο ChatGPT τον τύπο των ασκήσεων που θέλει να συμπεριλάβει στην προπόνησή του και το πρόγραμμα γυμναστικής του θα είναι έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά.

Δημιουργία περιεχομένου

Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες πτυχές της παραγωγής περιεχομένου, από την έρευνα θεμάτων και την ανάλυση δεδομένων μέχρι τη δημιουργία και διανομή περιεχομένου.

Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει τους συγγραφείς να βελτιώσουν την ποιότητα του συνολικού τους έργου, προσφέροντας μια σειρά από προτάσεις σε σχέση με:

  • την γραμματική και την σύνταξη των προτάσεων
  • τη σωστή ορθογραφία
  • το ύφος και το στυλ του κειμένου

Πρόκειται για έναν ανεκτίμητο βοηθό, ο οποίος ελέγχει τα πάντα γρήγορα και αποτελεσματικά. Αντί να αναλώνεται ένας συγγραφέας στην επιμέλεια του κειμένου του ξανά και ξανά, επαφίεται στην τεχνητή νοημοσύνη και επωφελείται από τον πολύτιμο χρόνο που εξοικονομεί με αυτό τον τρόπο. Μέσω αυτού του εργαλείου, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για την εξατομίκευση του περιεχομένου, στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο σε συγκεκριμένο κοινό.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης, βοηθώντας τους δημιουργούς περιεχομένου να πάρουν ιδέες, να ξεπεράσουν δημιουργικά εμπόδια και να εξερευνήσουν νέες κατευθύνσεις. Το ChatGPT παρέχει άμεση ανατροφοδότηση, προτάσεις και προτροπές. Οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους, αντί να την αντικαταστήσουν.

Δημιουργία Παζλ

Το ChatGPT καταφέρνει να δημιουργήσει μερικά πολύ ωραία παζλ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο μοιάζει με το Sudoku. Ένα από αυτά τα παζλ ονομάζεται «Sumplete» και πρόκειται για ένα μείγμα επεξεργασίας ήδη υπαρχόντων παιχνιδιών.

Λογοτεχνία

Κι όμως, το ChatGPT μπορεί να γράψει λογοτεχνία με ευφάνταστο τρόπο. Μάλιστα, δεν έχει συστολή ή ντροπή, γιατί οι εμπνεύσεις του εκπλήσσουν αν μη τι άλλο.

Εξετάσεις

Με το ChatGPT μπορεί να ολοκληρωθεί ένα διαγώνισμα ιστορίας ή φιλοσοφίας, μπορεί να ολοκληρωθεί ένα τεστ κ.ο.κ.. Αυτή είναι μία δυνατότητα που εγείρει προβληματισμούς στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Δημιουργία συνταγών

Ακόμη κάτι ενδιαφέρον που μπορεί να κάνει το ChatGPT είναι να δημιουργήσει συνταγές με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών, τα συστατικά ή συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το επιθυμητό πιάτο, όπως το είδος της κουζίνας και τα κύρια συστατικά. Στη συνέχεια, το ChatGPT δημιουργεί συνταγές με οδηγίες βήμα προς βήμα, ποσότητες συστατικών και συμβουλές μαγειρέματος.

Σχετικές ειδήσεις

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Google δοκιμάζει εργαλείο που μπορεί να γράψει ειδήσεις

Beatles: Φέτος θα κυκλοφορήσουν το «τελευταίο» τους τραγούδι χάρη στην… τεχνητή νοημοσύνη

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ποιες ειδικότητες της Ιατρικής απειλεί με «εξαφάνιση»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ