ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακή μεζούρα: Για σωστές διαστάσεις στο online shopping

Ψηφιακή μεζούρα: Για σωστές διαστάσεις στο online shopping

Επανάσταση στα online ψώνια υπόσχεται να φέρει ένα πρωτοποριακό σύστημα που παίρνει τις διαστάσεις του σώματος μέσω διαδικτύου με μεγάλη ακρίβεια.

Η e-μεζούρα αναμένεται να φέρει «άνθηση» στο εμπορικό ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς οι πωλήσεις ρούχων μέσω διαδικτύου είναι περιορισμένες σε σχέση με άλλη ήδη, όπως τα βιβλία και η μουσική. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί καταναλωτές φοβούνται ότι εξ αποστάσεως δεν μπορούν να παραγγείλουν το σωστό νούμερο. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, το 30% έως 60% των ρούχων που αγοράζονται μέσω διαδικτύου, επιστρέφονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

O χρήστης αρκεί να «κατεβάσει» το σχετικό λογισμικό, το οποίο, με τη βοήθεια της κάμερας του υπολογιστή του ή ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, δουλεύει σαν μια εικονική μεζούρα, παίρνοντας τα μέτρα (μέση, στήθος, γοφοί κ.λπ.) και παράλληλα συμβουλεύοντας τον καταναλωτή ποιο νούμερο ρούχου πρέπει να αγοράσει, όταν αυτός επισκέπτεται κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η e-μεζούρα αποτελεί δημιούργημα του Κολλεγίου Μόδας του Λονδίνου και ειδικών της Πληροφορικής του πανεπιστημίου του Σάρεϊ, σε συνεργασία με τις εταιρίες Bodymatrics και Guided.