ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

YOOtok: Καλέστε σε όλο τον κόσμο με τις χαμηλότερες χρεώσεις

YOOtok: Καλέστε σε όλο τον κόσμο με τις χαμηλότερες χρεώσεις

Η εταιρεία Mobile Loft, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει την εφαρμογή YOOtok, που θα κάνει το smartphone να καλεί σε όλο τον κόσμο, με πολύ χαμηλότερες χρεώσεις από τις συμβατικές του σταθερού η κινητού.

Διαβάστε αναλυτικά για την εφαρμογή:

• Ποιοι είναι οι δημιουργοί του YOOTOK;

To YOOtok δημιουργήθηκε από την εταιρία Mobile Loft (www.mobileloft.gr), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη κι έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη εφαρμογών στο Internet & Mobile, υπηρεσίες SMS και VOIP τηλεφωνίας.

• Πότε και πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Η ιδέα γεννήθηκε από την προσωπική μας ανάγκη για την εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες επικοινωνίας χωρίς σύνορα. Η ενασχόλησή μας, ως εταιρία, στον τομέα των Telecoms (μηνυμάτων και κλήσεων μέσω Internet) μας έδωσε τη δυνατότητα να αναλύσουμε τις επιλογές που μας δίνει η τεχνολογία και να σχεδιάσουμε ένα προϊόν, χρήσιμο για κατόχους smart phones.

Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την εφαρμογή YOOtok phone ως «δεύτερο τηλέφωνο» με έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο μέσα από την υφιστάμενη συσκευή του χρήστη όπου μπορεί να ενεργοποιήσει μία τηλεφωνική σύνδεση και να έχει πρόσβαση σε όλα τα τηλεφωνικά δίκτυα του κόσμου, κάνοντας εξερχόμενες κλήσεις σε χαμηλές τιμές ή να λαμβάνει κλήσεις σε τοπικές χρεώσεις χωρίς να τον απασχολούν οι υψηλές χρεώσεις διεθνών κλήσεων (εισερχόμενες ή εξερχόμενες).

• Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Το YOOtok είναι μία εφαρμογή που εγκαθίσταται σε smart phone (της Apple σε πρώτη φάση και Android σύντομα) με την οποίο ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει άμεσα ένα «καρτοκινητό» από 40 χώρες και να καλεί ή δέχεται κλήσεις τις περισσότερες φορές σε τοπικές χρεώσεις. Λειτουργεί μέσω WiFi /3G / 4G / LTE.

Η εφαρμογή δεν δημιουργεί ή διαχειρίζεται νέες επαφές, αλλά χρησιμοποιεί τις υφιστάμενες επαφές του χρήστη από το τηλέφωνό του. Με το YOOtok phone, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα:

- Να καλεί σε όλο τον κόσμο, με πολύ χαμηλότερες χρεώσεις από τις συμβατικές του σταθερού η κινητού

- Να λαμβάνει κλήσεις και να διαχειρίζεται τις εισερχόμενες κλήσεις με εύκολο τρόπο σε 4 θέσεις: α) Αθόρυβο β) προς τηλεφωνητή γ) να χτυπάει στη συσκευή και δ) να προωθεί σε άλλο τηλέφωνο (σταθερό ή κινητό)

- Όλες οι πληρωμές και χρεώσεις αναφέρονται καθαρά ανά κλήση και ανά πάσα στιγμή υπάρχει η δυνατότητα της αναφοράς μηνιαίου αναλυτικού λογαριασμού για πλήρη έλεγχο

• Γιατί κάποιος να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή;

Για διάφορους λόγους όπως:

1) Για ταξιδιώτες που θέλουν να αποκτήσουν άμεσα ένα καρτοκινητό τοπικό τηλέφωνο με τοπικές χρεώσεις. Για παράδειγμα, εάν ταξιδεύετε στις ΗΠΑ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα YOOtok με US αριθμό και να καλείτε και να σας καλούν σε τοπικές χρεώσεις για το διάστημα της διαμονής σας.

2) Για χρήστες που θέλουν να καλούν διεθνείς αριθμούς με χαμηλές χρεώσεις (πχ ΗΠΑ 0,04/λεπτό ή Κίνα- Ινδία 0,06/λεπτό)

3) Για οικογένειες – συγγενείς που ζουν σε διαφορετικές χώρες και θέλουν να μιλούν τηλεφωνικά σε τοπικές χρεώσεις

4) Για μικρές εταιρίες-γραφεία που θέλουν να ενισχύσουν το διεθνές προφίλ τους δίνοντας την επιλογή σε πελάτες τους ή συνεργάτες του στο εξωτερικό να τους καλούν σε τοπικές χρεώσεις.

5) Για χρήστες που θέλουν ένα δεύτερο τηλέφωνο συγκεκριμένης χρήσης όπως για καταχώρηση αγγελιών ή για τα social media (fb, twitter, linkedin κλπ)

• Το YOOTOK μπορεί να ανταγωνιστεί γνωστές εφαρμογές, όπως το Skype;

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι το YOOtok δεν παρέχει δωρεάν υπηρεσίες αλλά οι κλήσεις κοστίζουν, καθώς έρχεται σε επαφή με τον «πραγματικό τηλεφωνικό» κόσμο, κι όχι μόνο για κλήσεις μέσω internet. Στην αγορά του FREE calling επικρατούν τεράστιες εταιρίες όπως το Skype (Microsoft), Rebtel ή το Viber κι εξαρχής το απορρίψαμε ως ιδέα.

Το YOOtok είναι ένα τηλέφωνο για συγκεκριμένη χρήση, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις 2η SIM κάρτα. Όλα γίνονται στο κινητό σου, από την εγγραφή και ενεργοποίηση μέχρι την πίστωση χρόνου ομιλίας. Σε θεωρητικό επίπεδο, ναι, μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστής του Skype και να αποσπάσει κάποιο μερίδιο, γιατί σε αντίθεση με το Skype, όλα γίνονται από το κινητό τηλέφωνο του χρήστη, χωρίς να χρειάζεται μετάβαση στο internet ή desktop υπολογιστή για απόκτηση και ρύθμιση υπηρεσιών ή καταβολής ποσού για χρόνο ομιλίας.

• Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Έχουμε πολλές υπηρεσίες στο μυαλό μας, όλες χρηστικές για τους καταναλωτές στον τομέα των cloud communications και ήδη έχει σχεδιαστεί μία δεύτερη εφαρμογή που θα διανεμηθεί σε λίγες εβδομάδες για τα iPhone & iPad με διαχείριση πολλαπλών αριθμών και προώθηση κλήσεων σε άλλους αριθμούς ή σε αυτόματο τηλεφωνητή.

Πέρα από τις εφαρμογές για τηλεφωνικές κλήσεις, έχουμε σχεδιάσει επιπλέον εφαρμογή για μηνύματα που θα είναι διαθέσιμη εντός του 2013.

Τέλος, ταυτόχρονα με το σχεδιασμό και ανάπτυξη εφαρμογών για καταναλωτές λιανικής, έχουμε αρχίσει να αναλύουμε και τις ανάγκες των πελατών επιχειρήσεων με διαφορετική λογική, κυρίως μέσα από το web και λιγότερο από το mobile.