MEDIA

Eurovision 2024: Οι πρώτες πρόβες των μεγάλων φαβορί

Eurovision 2024: Οι πρώτες πρόβες των μεγάλων φαβορί

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά, όπως και οι πρόβες των συμμετεχόντων

Το Σάββατο 27 Απριλίου τα φώτα στη Malmö Arena άναψαν και οι πρώτοι συμμετέχοντες της φετινής Eurovision ανέβηκαν στο stage για να κάνουν πρόβες. Οι καλλιτέχνες φόρεσαν τα ρούχα τους και δοκίμασαν τις φωνητικές τους ικανότητες, ενώ θέλησαν να δώσουν μία μικρή γεύση στους Eurofans από τα όσα θα δουν στους δύο ημιτελικούς (7 & 9 Μαϊου) αλλά και στον μεγάλο τελικό της 11ης Μαϊου.

Κάθε χώρα, σε αυτή τη φάση, έχει στη διάθεσή της 30 λεπτά για να πραγματοποιήσει την πρώτη της πρόβα. Μάλιστα, διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, δίνοντας στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να εστιάσουν και να επικεντρωθούν πλήρως στην εμφάνισή τους, χωρίς την πίεση του κοινού.

Η Silia Kapsis, η εκπρόσωπος της Κύπρου, ανέβηκε στη σκηνή γεμάτη ενθουσιασμό, παρουσιάζοντας το κομμάτι «Liar». Η 17χρονη φόρεσε παντελόνι και crop top με την υπογραφή του Στέλιου Κουδουνάρη, ενώ οι τέσσερις άντρες χορευτές -που την συνοδεύουν επί σκηνής- επέλεξαν cargo παντελόνια και φαρδιά λευκά μπλουζάκια. Σκηνικά, βλέπουμε πολλά γραφικά σε πράσινο και κόκκινο χρώμα στις LED οθόνες στο φόντο της σκηνής αλλά και στο πάτωμα.

Την πρόβα τους έκαναν χθες και οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας, που έχουν αποκτήσει ένα φανατικό κοινό. Η Jerry Heil με την Alyona Alyona ερμήνευσαν το «Teresa&Maria» φορώντας ρούχα σε λευκές και μπεζ αποχρώσεις, ενώ μια βραχώδης κατασκευή κυριαρχεί στο σκηνικό. Η εμφάνιση της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το OgaeGreece, δεν περιλαμβάνει πυροτεχνήματα, αλλά στο τέλος κλείνει με ένα όμορφο πλάνο από ψηλά το οποίο ενσωματώνει τα δύο σώματά τους σε ένα πολυπρόσωπο πλάνο.

Από την πρώτη ημέρα προβών τα βλέμματα τράβηξε το μεγάλο φαβορί Κροατία. Ο Baby Lasagna με το κομμάτι «Rim Tim Tagi Dim» κερδίζουν τις εντυπώσεις, ενώ στη σκηνή κυριαρχούν τα στοιχεία παραδοσιακού χορού. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης φοράει γιγάντια μανίκια με κρόσσια, άσπρο φαρδύ παντελόνι και ένα κόκκινο δερμάτινο γιλέκο με χρυσά κεντήματα. Πρόκειται για μια παραδοσιακή φορεσιά, ουσιαστικά, με έντονο το βαλκανικό στοιχείο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τους Eurofans, από την πρώτη εμφάνιση, χρησιμοποιούνται μεγάλοι πίδακες καπνού, πυροτεχνήματα και κροτίδες.

Να σημειωθεί ότι η Κροατία, μέχρι αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην πρώτη θέση των στοιχημάτων ενώ η Ουκρανία στην 5η. Η Silia είναι στην 24η και την κορυφή κρατά η Ελβετία που θα κάνει πρόβα όπως η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.