ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέες οθόνες αφής που θα αναγνωρίζουν τα αποτυπώματα μας

Νέες οθόνες αφής που θα αναγνωρίζουν τα αποτυπώματα μας

To Fiberio είναι ο πρώτος tabletop υπολογιστής που μπορεί να αντιλαμβάνεται πολλαπλούς χρήστες, αναγνωρίζοντας τα αποτυπώματά τους κάθε φορά που κάποιος αλληλεπιδρά μαζί του.

Αν και το κόστος για μια τέτοια συσκευή είναι ακόμα και σήμερα αρκετά υψηλό, εγχειρήματα όπως αυτό του Fiberio στοχεύουν στη σταδιακή μείωση των τιμών, με σκοπό να γίνουν προσιτά στον καταναλωτή.

Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί μία πλάκα οπτικής ίνας, η οποία αποτελείται από 40 εκατομμύρια ίνες. Οι άκρες της είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, και είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται την ανάκλαση του εκπεμπόμενου φωτός σε σημείο που να μπορεί να ξεχωρίζει συνθέσεις αλλά και τα μοτίβα που σχηματίζονται στην επιφάνεια.

Οι δημιουργοί λένε πως η εμφάνιση μίας κοινής πλατφόρμας θα βοηθήσει τους καταναλωτές που θέλουν να αυτοματοποιήσουν το σπίτι τους αλλά και ερευνητές που επιθυμούν να δοκιμάσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν εφαρμογές οικιακών αυτοματισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία αυτοματοποίησης θα φανεί χρήσιμη και σε άλλους χώρους, από νοσοκομεία μέχρι γυμναστήρια και χώρους εργασίας.