ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα είναι ο προσωπικός μας σοφέρ

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα είναι ο προσωπικός μας σοφέρ

Μπορεί ο τίτλος να σας φαίνεται παράξενος όμως οι άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από τεχνολογίες όπως η ρομποτική ήδη αναρωτιούνται τι θα σημάνουν τα αυτόνομα οχήματα για τις πόλεις του μέλλοντος, οι οποίες δεν είναι τόσο μακριά...

Φανταστείτε μια πόλη στην οποία δεν θα χρειάζεται να κάνετε κύκλους γύρω από για να βρείτε μια θέση στάθμευσης μιας και το όχημα να σας αφήνει εκεί που θέλετε. Να βρίσκει και να παρκάρει κάπου μέχρι εσείς να τελειώσετε τη δουλειά σας και μετά έρχεται και σας παίρνει από εκεί που σας άφησε.

Η πόλη του μέλλοντος θα έχει στενότερους δρόμους μιας που οι θέσεις στάθμευσης δεξιά και αριστερά των δρόμων θα καταργηθούν. Επιπλέον, ο αέρας των πόλεων θα είναι καθαρότερος και αυτό όχι μόνο λόγω της αναμενόμενης διεύρυνσης της ηλεκτροκίνησης αλλά και γιατί οι άνθρωποι θα οδηγούν λιγότερο.

Η όλη ιστορία ίσως να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο για να υλοποιηθεί, όμως σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Audi, ένα πλήρως αυτόνομο όχημα δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Επιπλέον, τα διαδικαστικά θέματα νομικής φύσεως αποτελούν τροχοπέδη για την εφαρμογή της αυτόνομης αυτοκίνησης στην πράξη.