ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η μεταβολή του κλίματος συνδέεται με την αύξηση της βίας

Η μεταβολή του κλίματος συνδέεται με την αύξηση της βίας

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται η κλιματική αλλαγή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την βία και τους πολέμους με αποτέλεσμα όσο η Γη θερμαίνεται περισσότερο τόσο ο πλανήτης να γίνεται ολοένα και πιο βίαιος.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι μια άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς Κελσίου θα οδηγήσει σε αύξηση κατά 15% της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς. Οι ερευνητές αξιολόγησαν και ανέλυσαν συγκριτικά 60 μελέτες από όλο τον οι οποίες καλύπτουν μια ιστορία 12.000 ετών.

«Η σχέση κλιματικής αλλαγής- βίας παρατηρείται σε όλες τις εποχές και τις ηπείρους του κόσμου» τόνισε ο ερευνητής Μάρσαλ Μπερκ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια- Μπέρκλεϊ. Επίσης προβλέπεται ότι, αν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου συνεχιστούν με τον τωρινό ρυθμό, οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες στην Ευρώπη και της ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά δύο έως τέσσερις βαθμούς Κελσίου έως το 2046- 65, ενώ έως το τέλος του 21ου αιώνα η αύξηση της θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο μπορεί να φθάσει τους πέντε έως έξι βαθμούς. Όταν συμβεί αυτό τότε θα υπάρξει και το πιο καυτό καλοκαίρι των τελευταίων 20 ετών.