Κινητό με ανθρώπινο σχήμα…

Κινητό με ανθρώπινο σχήμα…
Νέα καινοτομία από τους Ιάπωνες, αυτή τη φορά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Δημιούργησαν το πρώτο κινητό τηλέφωνο με σχήμα ανθρώπου...

Νέα καινοτομία από τους Ιάπωνες, αυτή τη φορά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Δημιούργησαν το πρώτο κινητό τηλέφωνο με σχήμα ανθρώπου, το οποίο παραπέμπει σε μικρή κούκλα και με εξωτερική επιφάνεια, η οποία θυμίζει έντονα ανθρώπινο δέρμα. Στόχος είναι να επιτρέψουν στους χρήστες να αισθάνονται πιο κοντά σε αυτούς με τους οποίους συνομιλούν, σαν να τους αγγίζουν.

Η πρωτοποριακή συσκευή κατασκευάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οζάκα, της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo και άλλων επιστημονικών ινστιτούτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρωτότυπο, που σκοπίμως έχει ασαφή χαρακτηριστικά (μπορεί κανείς να το εκλάβει ως αρσενικό ή θηλυκό, μικρής ή μεγάλης ηλικίας), έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την ανθρώπινη παλάμη. Ένα ηχείο βρίσκεται τοποθετημένο στο κεφάλι της "κούκλας" και ένα λαμπάκι LED στο στήθος ανάβει ή σβήνει, ανάλογα με το αν το κινητό ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται.

Οι δημιουργοί επιθυμούν να κυκλοφορήσουν το κινητό στο εμπόριο, αφού έχουν στο μεταξύ προσθέσει σε αυτό πρόσθετες λειτουργίες, όπως η αναγνώριση εικόνων και φωνής.
 

Πηγή: newscode.gr