ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διευρύνει την γκάμα των 4K τηλεοράσεών της η LG

Διευρύνει την γκάμα των 4K τηλεοράσεών της η LG

Η Consumer Electronics Show είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών της χρονιάς και η φετινή έκδοση πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας.

Και η κορεατική LG Electronics επέλεξε τη συγκεκριμένη έκθεση προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα διευρυμένη γκάμα τηλεοράσεών της που υποστηρίζουν την αναπαραγωγή περιεχομένου υπερ-υψηλής ευκρίνειας (γνωστού και ως UHD ή 4Κ).

Στη CES 2015 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η σειρά LG 4K Ultra HD TV τεχνολογίας Wide Color LED, η οποία αξιοποιεί διαφορετικά σωματίδια LED με επίστρωση φωσφόρου, για μεγαλύτερο χρωματικό βάθος και πιο ζωντανές εικόνες. Παράλληλα, η LG θα παρουσιάσει, επίσης για πρώτη φορά, 4K Ultra HD TVs με τεχνολογία Quantum Dot, η οποία αυξάνει τη χρωματική παλέτα κατά 30% εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη χρωματική ακρίβεια.

Οι τηλεοράσεις 4K Ultra HD της LG διαθέτουν πάνελ τεχνολογίας IPS και υπέρ-υψηλής ανάλυσης 4K (3840 x 2160), προσφέροντας ολοζώντανες εικόνες υψηλής ποιότητας, αλλά και εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης. Χάρη στην τεχνολογία της LG ‘True Black Control local dimming’, ο λόγος της αντίθεσης βελτιώνεται, δημιουργώντας ακόμα πιο βαθύ μαύρο. Επίσης, η νέα λειτουργία της LG ‘Natural Color’ των συσκευών του 2015 ελαχιστοποιεί τα λάθη στην αναπαραγωγή των χρωμάτων, ενώ ο αλγόριθμος Contrast Optimizer μεγιστοποιεί τη χρωματική αντίθεση και τη φωτεινότητα.

Οι νέες τηλεοράσεις LG 4K Ultra HD διαθέτουν προηγμένη λειτουργία 4K Upscaler, η οποία αναλαμβάνει να μετατρέπει περιεχόμενο SD, HD και Full HD σε ποιότητα Ultra HD.

Σχετικές ειδήσεις