ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ολογραφική πλατφόρμα για υπολογιστές από την Microsoft

Ολογραφική πλατφόρμα για υπολογιστές από την Microsoft

Η έκπληξη στην παρουσίαση των Windows 10 ήταν μία προσθήκη που δεν περίμενε κανείς. Ο λόγος για το Microsoft HoloLens, μία πλατφόρμα για την επόμενη γενιά της πληροφορικής όπου τα ολογράμματα θα έχουν πλήρη εφαρμογή και μοιάζει λίγο ως να έχει βγει από το σενάριο της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Minority Report.

Το HoloLens είναι ένα ζευγάρι 3D «γυαλιών» ή κάσκας παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται για τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, το οποίο επιτρέπουν στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε ένα τρισδιάστατο υπολογιστικό περιβάλλον. Η συσκευή συνδέεται ασύρματα και δεν έχει καθόλου καλώδια, ενώ την υποστηρίζουν τα επερχόμενα Windows 10. Η τεχνολογία που έχουμε δει στο Kinect πιθανότατα θα χρησιμοποιείται για την πλοήγηση με τη χρήση των χεριών μέσα στις εφαρμογές που πρόκειται να αναπτυχθούν τους επόμενους μήνες καθώς η Microsoft σκοπεύει να ξεκινήσει τη διάθεση ενός ειδικού studio (Holographic Studio) που κάνει πιο εύκολη την ανάπτυξη ολογραμματικών αντικειμένων.

Η ιδέα είναι εντυπωσιακή αλλά θα πρέπει να δούμε πόσο λειτουργεί αλλά το κυριότερο ποιες θα είναι οι εφαρμογές της. Από την άλλη πλευρά, δείχνει ότι η Microsoft θέλει να ασχοληθεί με νέους, περισσότερο φυσικούς, τρόπους πλοήγησης και χρήσης προκειμένου και να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό που έχει.

Σχετικές ειδήσεις