ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά η Vodafone

Ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά η Vodafone

Την πελατειακή βάση της τόσο στην κινητή τηλεφωνία όσο και στη σταθερή τηλεφωνία ενίσχυσε η Vodafone Ελλάδος κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014, το οποίο είναι και το γ’ για το οικονομικό έτος του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού που ολοκληρώνεται στο τέλος Μαρτίου 2015.

Του Δημήτρη Μαλλά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο όμιλος Vodafone στο τέλος Δεκεμβρίου 2014, οι πελάτες κινητής τηλεφωνίας της ελληνικής θυγατρικής έφθασαν στα 5,05 εκατ., αυξημένοι κατά 30 χιλιάδες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Οι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο έφθασαν στις 474.000 χάρη στην προσθήκη των 454.000 γραμμών που εξυπηρετεί η hellas online, τα αποτελέσματα της οποίας ενοποιούνται πλέον με αυτά της Vodafone Ελλάδος, δεδομένου ότι ελέγχει πάνω από το 91% της hellas online.

Τα έσοδα από υπηρεσίες για τη Vodafone Ελλάδος διαμορφώθηκαν στο συγκεκριμένο τρίμηνο στα 130 εκατ. στερλίνες, ακριβώς στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2013). Όμως, αν γίνει η προσαρμογή των ποσών αυτών σε ευρώ με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες που χρησιμοποιεί ο βρετανικός όμιλος (1,27 ευρώ ανά στερλίνα για το τρέχον οικονομικό έτος και 1,21 ευρώ για το προηγούμενο έτος) τότε τα έσοδα από υπηρεσίες στο τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2014 διαμορφώθηκαν στα 165,1 εκατ. ευρώ έναντι 157,3 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην πορεία της hellas online, τα αποτελέσματα της οποίας περιλαμβάνονται σε εκείνα της Vodafone Ελλάδος πλέον. Σύμφωνα πάντως με τη Vodafone, η πτώση στα έσοδα από υπηρεσίες για την κινητή τηλεφωνία σε ετήσια βάση ήταν μόλις 1,4% (όταν στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο ήταν στο -3,5%) δείγμα της επιβράδυνσης που υπάρχει όσον αφορά στην πτώση των εσόδων από υπηρεσίες στην ελληνική αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικές ειδήσεις