ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επένδυση 1,7 δισ. δολαρίων από την Apple στην Ευρώπη

Επένδυση 1,7 δισ. δολαρίων από την Apple στην Ευρώπη

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1,7 δισ. δολαρίων σκοπεύει να δαπανήσει η Apple προκειμένου να θέσει σε λειτουργία δύο νέα κέντρα δεδομένων (data centers) στην Ιρλανδία και τη Δανία. Μάλιστα, και τα δύο αυτά data centers θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού.

Του Δημήτρη Μαλλά

Τα κέντρα αυτά, τα οποία θα βρίσκονται στην κομητεία Galway της Ιρλανδίας και στην περιοχή Jutland στην κεντρική Δανία, θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη και λειτουργία των online υπηρεσιών της Apple, συμπεριλαμβανομένων των iTunes Store, App Store, iMessage, Maps και Siri για τους πελάτες της εταιρείας που βρίσκονται στην Ευρώπη.

Το κάθε ένα από τα data centers έχει εμβαδόν 166.000 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν το 2017.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στην Ευρώπη η Apple, η οποία στην ανακοίνωση της έδινε ιδιαίτερη έμφαση στον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί στην Ευρώπη (18.300 σε 19 χώρες εκ των οποίων 2000 τους τελευταίους 12 μήνες) αλλά και στο ότι εμμέσως υποστηρίζει 672.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, εκ των οποίων 530.000 αφορούν την ανάπτυξης apps για το iOS. Ο λόγος που το έκανε αυτό δεν είναι άλλος από το ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Apple, όπως, άλλωστε, και η Google, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κατηγοριών ότι επιδιώκει να αποφύγει τη φορολόγηση της στην Ευρώπη με διάφορους τρόπους. Κάτι που φυσικά αρνείται η Apple, η οποία τώρα βρήκε και την ευκαιρία για να δείξει ότι επενδύει στην Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις