Διαγωνισμός για τον καθολικό πάροχο στις τηλεπικοινωνίες

Newsbomb

Μέχρι τις 4 Μαϊου έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχή στο διαγωνισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων για την επιλογή του παρόχου καθολικής υπηρεσίας. Ρόλο που έχει αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ, ο οποίος και παραμένει το φαβορί για να συνεχίσει να έχει αυτό το ρόλο.

Η ολομέλεια της ρυθμιστικής αρχής ενέκρινε τη δημοσίευση του τεύχους προκήρυξης για τη διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή παρόχου/παρόχων για σύνολο ή επιμέρους υπηρεσίες της καθολικής υπηρεσίας στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα:

α) Παροχή πρόσβασης σε σταθερές θέσεις και παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών
β) Υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου και κατάλογοι συνδρομητών
γ) Κοινόχρηστα τηλέφωνα και άλλα σημεία πρόσβασης στην κοινόχρηστη φωνητική τηλεφωνία

Η παροχή υπηρεσιών καθολικής υπηρεσίας ορίζεται από την 01/01/2016 και θα έχει διάρκεια ισχύος τουλάχιστον 3 έτη, εκτός εάν ο υπερθεματιστής δηλώσει ότι είναι έτοιμος να προσφέρει την υπηρεσία σε συντομότερο χρονικό διάστημα ή επιθυμεί να ορισθεί για διάστημα 5 ετών.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: στο πρώτο οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν, μαζί με την αίτηση συμμετοχής, την αρχική οικονομική προσφορά, ενώ στο δεύτερο στάδιο διενεργείται δημοπρασία πολλαπλών γύρων με μειούμενο τίμημα.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved