ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνδρομητική υπηρεσία TV ετοιμάζει η Apple

Συνδρομητική υπηρεσία TV ετοιμάζει η Apple

Έτοιμη να λανσάρει τη δική της συνδρομητική υπηρεσία για την προβολή τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω του Διαδικτύου (online streaming) δείχνει η Apple, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα από μέσα όπως η Wall Street Journal και οι Financial Times.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η Apple δεν σκοπεύει να φτιάξει τη δική της τηλεόραση αλλά να χρησιμοποιήσει το υπάρχον Apple TV set top box, η τιμή του οποίου, μάλιστα, μειώθηκε στις ΗΠΑ από 99 στα 69 δολάρια, προκειμένου οι πελάτες της να έχουν απευθείας πρόσβαση στο αγαπημένο τους τηλεοπτικό περιεχόμενο. Πριν από μερικές ημέρες, η Apple ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον τηλεοπτικό καλωδιακό κανάλι HBO, το οποίο προβάλλει το Game of Thrones μεταξύ άλλων, ενώ τώρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι σε συζητήσεις με τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, όπως είναι το ABC, το CBS, το Fox αλλά και το ESPN. Με το μόνο δίκτυο που δεν συζητάει είναι το NBC, το οποίο ελέγχεται από την εταιρεία που έχει και την Comcast, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης των ΗΠΑ.

Ουσιαστικά, η Apple δημιουργεί τη βάση προκειμένου να έχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα τηλεοπτικού περιεχομένου, την οποία στη συνέχεια θα προωθήσει στους καταναλωτές, εκμεταλλευόμενη το brand της αλλά και το interface του Apple TV, το οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την εμπορική επιτυχία άλλων συσκευών και προϊόντων του αμερικανικού κολοσσού. Πάντως, συσκευή τηλεόρασης είναι μάλλον απίθανο να δούμε...

Σχετικές ειδήσεις